Μενού
  • Α-
  • Α+

«Κόντρα» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων, με αφορμή την ανακοίνωση της EBU ότι το 2023 η Eurovision δεν θα διεξαχθεί από τη νικήτρια χώρα. Η EBU ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της ότι διεξήγαγε μελέτη με τον ουκρανικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό UA PBC και εξωτερικούς ειδικούς, εν μέσω της πολεμικής σύγκρουσης, αλλά ότι οι «εγγυήσεις ασφάλειας» που απαιτούνται για τη διοργάνωση δεν μπορούν να εκπληρωθούν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

Ο οργανισμός ευχαρίστησε τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της νικήτριας χώρας για την «ολόψυχη συνεργασία και τη δέσμευσή του στην εξερεύνηση όλων των σεναρίων» και είπε ότι συμμερίζεται τη «λύπη και την απογοήτευσή τους», προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει. «Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, σύμφωνα με τους κανόνες και για να διασφαλιστεί η συνέχεια της διοργάνωσης, η EBU θα ξεκινήσει τώρα συζητήσεις με το BBC, ως επιλαχών της φετινής χρονιάς, για να φιλοξενήσει ενδεχομένως τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι πλήρης πρόθεσή μας η νίκη της Ουκρανίας να αντανακλάται στα σόου της επόμενης χρονιάς. Αυτό θα είναι προτεραιότητα για εμάς στις συζητήσεις μας με τους ενδεχόμενους οικοδεσπότες», όπως τονίζεται.

Η αντίδραση του Κιέβου όμως ήταν άμεση και έντονη, με τον ουκρανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό AU PBC να αναφέρει σε ανακοίνωση ότι είναι «απογοητευμένος με αυτή την απόφαση», όπως γράφει το BBC.

Αντιδρώντας στην απόφαση της EBU, ο Mykola Chernotytskyi, επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου είπε: «Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων στην Ουκρανία κατέβαλε όλες τις προσπάθειές του για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της Eurovision στη χώρα μας. Η ασφάλεια είναι, φυσικά, η πρώτη μας προτεραιότητα. Η ομάδα της UA PBC, πολιτειακές και τοπικές αρχές έκαναν ενδελεχή δουλειά και πρόσφεραν διαφορετικές επιλογές». Και πρόσθεσε: «Είναι κρίμα να βλέπουμε μια τέτοια απαράδεκτη δήλωση, επομένως, ζητάμε από τους εταίρους μας να προχωρήσουν σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA