Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρωτοφανείς εικόνες και σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν στην τελετή απονομής των Mad Video Music Awards το βράδυ της Τετάρτης (22/6) όταν ο Snik και ο Light μετέτρεψαν τον χώρο σε ρινγκ, παίζοντας άγριο ξύλο μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και ανήλικα παιδιά. Οι δύο τράπερς και οι μπράβοι τους έπαιξαν ξύλο, με αποτέλεσμα μάλιστα η διαδικασία να διακοπεί δύο φορές και χωρίς ίχνος ντροπής δεν εμφανίζονται διόλου μετανιωμένοι για όσα προκάλεσαν. Η Ρούλα Κορομηλά τραυματίστηκε ελαφρά προσπαθώντας να απομακρυνθεί από το «πεδίο της μάχης» , ενώ η Ελενα Παπαρίζου, που εκείνη την στιγμή είχε κληθεί στην σκηνή για να παραλάβει βραβείο, φυγαδεύτηκε από τους διοργανωτές μέσω της σκηνής.

Διαβάστε ακόμη: Snik: «Όποιος σηκώνει χέρι, κόβεται» - Δεν μετανιώνει για τον καυγά με τον Light

Μάλιστα ο Snik σε μία σειρά από stories στον λογαριασμό του στο Instagram δηλώνει πως… «όποιος σηκώνει χέρι, κόβεται», ενώ σε άλλο βάζει τους θαυμαστές του να βρίζουν χυδαία τον τράπερ. Πρόκειται για ενα βίντεο που ανέβασε τα ξημερώματα στον λογαριασμό του και ακούγονται οι θαυμαστές του σε μαγαζί που εμφανίζεται να τραγουδούν «Light είσαι πουτ@@@».

https://streamable.com/0e2eod

Σε άλλα stories του ανέφερε: «Καλησπέρα, καλημέρα. Τώρα ξύπνησα, δεν έχω μπει καν στον κόπο να δω τι λένε τα πρωινά και τα πάνελς για τα χθεσινοβραδινά σκηνικά. Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι κάποια πράγματα είναι αληθινά, δεν είναι ψεύτικα όπως τα βραβεία που δίνουν, ή τα παρακαλετά που μας κάνουν κάθε χρόνο για να παίξουμε. Είχαμε ενημερώσει και οι δυο πλευρές να είμαστε χωριστά, γιατί έχουμε κάποιο πρόβλημα που αφορά εμένα και τον συγκεκριμένο τύπο. Δεν το σεβάστηκαν, γιατί θέλανε να κάνουν views παραπάνω. ΟΚ, σεβαστό και αυτό. 

Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ θέλω από μεριάς μου να ζητήσω ένα συγγνώμη από τον κόσμο και όλα τα μικρά παιδιά που βρέθηκαν εκεί και είδαν όλο αυτό το σκηνικό και από τους καλλιτέχνες που ήταν οn perform την ώρα που έγινε αυτό. mΑυτό που θέλω να πω είναι ότι εγώ προσωπικά δεν ξεκίνησα κάποιον καβγά. Γενικά, όποιος σηκώνει χέρι, κόβεται, είτε είναι σε βραβεία είτε κάπου αλλού», λέει στα βίντεό του ο Snik και στη συνέχεια δείχνει ένα βίντεο από τη στιγμή που του επιτέθηκε ο Light. m,«Βγες τώρα πάλι στις ειδήσεις και πες ότι είσαι ο δρόμος. Βγες όμως με τα μουτράκια σου. Εδώ είμαστε εμείς. Δυο χέρια, τρία πόδια. Ναι, κόπηκε ένα βίντεο... Στο βίντεο που ανέβασα εγώ φαίνομαι να κάθομαι δίπλα στην κοπέλα μου και να χειροκροτάω και έρχεται αυτός ο man να μου κάνει επίθεση» σημειώνει, κλείνοντας, ο Snik.

Θράσος από τον Light: Παρέδωσε μαθήματα για το bullying μετά το ξύλο με τον Snik στα Mad VMA 2022

Νωρίτερα ο Light με αναρτήσεις του στο Instagram ζήτησε αφενός συγγνώμη για την ταραχή που προκλήθηκε στα Mad και αφετέρου τονίζει πως δεν ήταν εκείνος που ξεκίνησε τον καυγά. Σε ανάρτηση στις ιστορίες του Instagram, ο Light θεωρεί άκρως σημαντικό να τονίσει ότι δεν ξεκίνησε εκείνος τον καυγά, κάτι που είτε ισχύει είτε όχι, ελάχιστη σημασία έχει για ότι συνέβη. «Μην συνεχίζετε να αναπαράγετε ψευδείς πληροφορίες. Πως εγώ δηλαδή ξεκίνησα τον καβγά», υπογραμμίζει, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους των πρωινών εκπομπών. Αφού προέτρεψε το κοινό να δει τα επίμαχα βίντεο για να «αθωωθεί» και ζήτησε συγγνώμη συγκεκριμένα από την Έλενα Παπαρίζου, τονίζει πως δεν είχε σκοπό να χτυπήσει τον Snik ούτε πήγε στα βραβεία με αυτή την πρόθεση, ενώ στη συνέχεια... παρέδωσε μαθήματα εναντίον του bullying!

«Από τη στιγμή που δέχτηκα επίθεση όμως δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω με τα χέρια δεμένα και να μην απαντήσω. Και αυτό είναι ένα παράδειγμα που θέλετε να δώσετε στα παιδιά σας, στην εποχή του bullying. Να μην δέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές από κανέναν και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Light - Snik: Τους γυρίζουν την πλάτη Mega και Mad - Η ανακοίνωση της Panik

Το MAD εξέδωσε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταδικάζοντας τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Παράλληλα ανακοίνωσαν ότι τα acts του Snik και του Light δεν θα προβληθούν στον τηλεοπτικό αέρα. Στην ίδια λογική κινήθηκαν Mega και Panik.

https://www.instagram.com/p/CfIJ3n8I7uo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το Mega εξέδωσε ανακοίνωση για τα γεγονότα που σημάδεψαν χθες βράδυ την απονομή των βραβείων Mad. Στην ανακοίνωση του το κανάλι αναφέρει ότι η προβολή των βραβείων από το Mega δεν θα περιλαμβάνει τραγούδια και βραβεύσεις των προσώπων που ενεπλάκησαν σε πράξεις βίας. «Το Mega έχει αποδείξει πως στηρίζει έμπρακτα τη μουσική και τους καλλιτέχνες και πως καταδικάζει αυστηρά κάθε μορφής βία. Η προβολή των MAD Video Music Awards από το Mega δεν θα περιλαμβάνει τραγούδια και βραβεύσεις προσώπων που ενεπλάκησαν σε πράξεις βίας κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Η μουσική μας ενώνει. Mega», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κανάλι.

https://www.instagram.com/p/CfI6bfvsvWk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Την σκυτάλη των καταδικαστικών ανακοινώσεων πήρε και η Panik, χωρίς να ρίχνει ευθύνες στην τραπ μουσική: «Η Panik Entertainment Group καταδικάζει απερίφταστα και κατηγορηματικά τα θλιβερά επεισόδια στα Mad Video Music Awards, χτες. Θεωρεί άδικο, με αφορμή αυτά τα επεισόδια, να επιχειρείται η ενοχοποίηση ενός συγκεκριμένου είδους μουσικής και το σύνολο των καλλιτεχνών που το υπηρετούν. Η Panik Entertainment Group τιμά την ελληνική μουσική και προωθεί τους Ελληνες καλλιτέχνες ανεξάρτητα από το είδος μουσικής που ο καθένας τους υπηρετεί. Αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

Οργή από τη showbiz

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο NiVo θέλησε να δώσει το δικό του σχόλιο για τον έντονο καβγά που δημιουργήθηκε στις θέσεις των VIPS στα Mad VMA 2022 ανάμεσα στον Light και Snik. Έναν καβγά που προκάλεσε την παύση του event, αλλά και τον τραυματισμό της Έλενας Παπαρίζου και της Ρούλας Κορομηλά.Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Νίκος Βουρλιώτης περιγράφει το πώς διαψεύστηκαν οι προσδοκίες του για τη γιορτή της μουσικής.

«Ήθελα να δω φίλους, ήθελα να ζήσω τη μαγεία των βραβείων που τόσο έχει λείψει απ’ όλους μας… Είχα μάλιστα προετοιμαστεί καλά… Θα μιλούσα για τους FFC, για TXC, για Ημίζ, για Razastarr αποδίδοντας τα εύσημα στα ιστορικά hip hop ονόματα της χώρας και θα ένιωθα χαρά και υπερηφάνεια λέγοντας ότι “σήμερα το hip hop είναι η πιο δημοφιλής μουσική στην Ελλάδα” δίνοντας τη σκυτάλη σε όλα αυτά τα νέα παιδιά με τα εκατομμύρια streams και views», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Και λίγο πριν ανέβω στη σκηνή, βλέπω να πέφτει ξύλο, πολύ ξύλο, υποκινούμενο μάλιστα από μερικά από αυτά τα παιδιά, που συνοδεύονται από ανθρώπους που παραπέμπουν σε άλλα ήθη και σκηνικά», τόνισε ο Νίκος Βουρλιώτης. «Και η χαρά μου μετατράπηκε σε ντροπή. Σηκώθηκα και έφυγα αηδιασμένος. Δεν παρουσίασα καμιά απονομή, δεν ανέβηκα καν στη σκηνή. Όχι, δεν απολογούμαι. Μόνο υπόσχομαι με τη μουσική μου και τη στάση μου να σας αποδείξω ότι κάνετε λάθος. Ότι η rap δεν είναι μόνο ποζεριλίκια, βία και μπράβοι. Πως και περιεχόμενο έχει και συναισθήματα κουβαλά», συνέχισε ο Νίκος Βουρλιώτης.

Η Καίτη Γαρμπή αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στα βραβεία του MAD ως «θρίλερ» και αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν τα σημερινά παιδιά να έχουν αυτούς τους τύπους ως πρότυπα». Η Καίτη Γαρμπή που συνηθίζει να παίρνει δημόσια θέση για κοινωνικά ζητήματα τόνισε ότι αυτό το περιστατικό είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά μας.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η Μαίρη Συνατσάκη με stories της στο instagram, αναφέρθηκε σε παλιότερες, προκλητικές δηλώσεις του Light και έκανε λόγο για το πόσο επικίνδυνο είναι τελικά να σε ακούει κόσμος και να επιλέγεις να του πεις όλα όσα λένε εκείνοι με τη μουσική τους. Δεν παρέλειψε να αναφέρει δε, ότι δεν πρέπει να θεωρούνται άμοιροι ευθυνών, όσοι στηρίζουν οικονομικά αυτή την «μουσική κουλτούρα».

Ένα βίαιο περιστατικό μπροστά στα «έκπληκτα» μάτια κοινού, διοργανωτών και συντελεστών, έμελλε να κάνει τα MAD VMA 2022, πρώτο θέμα συζήτησης. Στο twitter, trendάρει ακριβώς αυτό που πρέπει, ενώ τηλεοπτικές εκπομπές, διασημότητες, influencers και τραγουδιστές σπεύδουν να ασκήσουν κριτική και να καταδικάσουν τη συμπεριφορά του Snik και του Light, σε αυτή την «γιορτή της μουσικής».

Χρησιμοποιώντας τα social media τους επέλεξαν να αναφερθούν στο περιστατικό των MAD VMA 2022, η Μαίρη Συνατσάκη και ο Νίκος Βουρλιώτης/ Nivo. H Μαίρη Συνατσάκη έχει υπάρξει για χρόνια στο πλευρό του Θέμη Γεωργαντά και έχει ζήσει τα βραβεία αυτά από μέσα. Ο Nivo από την πλευρά του, έχει βραβευτεί πολλές φορές από την εν λόγω διοργάνωση και βρέθηκε στα MAD VMA για να δώσει εκείνος το βραβείο για το καλύτερο Hip hop video clip. Πράγμα που τελικά δεν έκανε, αφού αποχώρησε μετά τα περιστατικά βίας ανάμεσα σε Snik και Light.

Η Μαίρη Συνατσάκη με stories της στο instagram, αναφέρθηκε σε παλιότερες, προκλητικές δηλώσεις του Light και έκανε λόγο για το πόσο επικίνδυνο είναι τελικά να σε ακούει κόσμος και να επιλέγεις να του πεις όλα όσα λένε εκείνοι με τη μουσική τους. Δεν παρέλειψε να αναφέρει δε, ότι δεν πρέπει να θεωρούνται άμοιροι ευθυνών, όσοι στηρίζουν οικονομικά αυτή την «μουσική κουλτούρα»

«Έχω ζήσει τα Mad από το 2005 και ήμουν εκεί τα 16 από τα 19 χρόνια που γίνονται. Η μεγαλύτερη επιτυχία τους ήταν ότι μπορούσαν να φέρουν κοντά καλλιτέχνες ετερόκλητους που ήταν όλοι ανοιχτοί για να συνεργαστούν μια βραδιά και να γιορτάσουν το ότι είναι ωραία η μουσική. Και μετά ήρθαν οι τράπερς.

Δεν πέφτω από τα σύννεφα που πλακώθηκαν σαν ζώα στα βραβεία, Όπως δήλωσε και ο Light με περίσσιο ύφος: «Εμείς αυτά λέμε στα τραγούδια μας, άμα θέλετε να ακούτε Γαρμπή». Συμπλήρωσαν δε μερικοί συνάδελφοί του ότι όσοι κρίνουν το περιεχόμενο των στίχων που θεοποιεί τη βία, την οπλοκατοχή, τον σεξισμό, τα ναρκωτικά, μάλλον μένουν στην Εκάλη και δεν ξέρουν τι γίνεται στις γειτονιές». Ρε μάγκες μου. Σε μια γειτονιά τον σκότωσαν τον Άλκη στο ξύλο. Μιλάμε για τη βία, το bullying, τις δολοφονίες με στόχο να βρούμε την πηγή, να την θεραπεύσουμε,όσο μπορούμε από την κοινωνία κι εσείς κρατάτε τον πήχη του ψευτοπαλικαρά που την έχει πιο μεγάλη και θα το αποδείξει με μπουνιές όσο πιο ψηλά μπορείτε. Έχετε τόσο κόσμο να σας ακολουθεί κι επιλέγετε αυτό. Να έχεις τόση απήχηση και να πηγαίνεις στο παλιό, στο εύκολο, στο επικίνδυνο. Δεν έχετε ευθύνη ως πρότυπα. Χειρότερα. Έχετε ευθύνη ως καλλιτέχνες. Όταν μπορείς να κάνεις το καλό και επιλέγεις συνειδητά να μην το κάνεις, πώς λέγεται; Πιστεύω λέγεται κρίμα στο λαιμό σας», σημείωσε η Μαίρη Συνατσάκη, για να αφήσει τα καλύτερα για τους αστερίσκους στο τέλος.

Ανάμεσά τους και η Ελεονώρα Μελέτη με την ομάδα της στο «Mega Καλημέρα». Μετά την προβολή των πλάνων από το ξύλο των δύο τράπερς, η παρουσιάστρια ξέσπασε και χαρακτήρισε «εικόνες ντροπής σε μία νέα γιορτή με νέα παιδιά».

«Διψούσα να ακούσω κάποιον, όπως τον φροντιστή της σκηνής, που έλεγε να ζητήσει κάποιος συγγνώμη. Ευτυχώς το έκανε ο Ασημινάκης. Εμείς ό,τι πλάνα έχουμε, τα έχουμε προβάλλει. Ας ελπίσουμε ότι είναι όλα καλά για την Έλενα Παπαρίζου. Αυτό που βλέπω είναι εικόνες ντροπής, μην ξεχνάτε ότι στη γιορτή οι άνθρωποι που δίνουν το παρών είναι νέα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά.

 Ο γνωστός χορογράφος Τάσος Ξιαρχό που είχε όλη την επιμέλεια των βραβείων μίλησε στις κάμερες και περιέγραψε τις στιγμές που έζησαν όσοι βρίσκονταν εκεί ενώ κατήγγειλε ότι είδε κάποιον με όπλο.  «Είναι κάποια στιγμή που κάθομαι μπροστά από τη σκηνή για να δω το act της Τάμτα και διαπιστώνω ότι πέφτει άγριο, άσχημο ξύλο, σαν να περίμεναν πότε θα συμβεί. Δεν είναι ότι κάποιος προκάλεσε παραπάνω. Σίγουρα κάποιος το ξεκίνησε… Όταν βλέπω την Έλενα Παπαρίζου σχεδόν να γρονθοκοπείται, να φεύγει από τις καρέκλες, είναι πολύ σημαντικό για αυτό ανέβηκα και πάνω στο stage να πάρω την Τάμτα. Ανέβηκα και την πήρα γιατί, είδα ένα όπλο. Είδα ξαφνικά κάποιον να πάει να βγάλει όπλο. Η Έλενα Παπαρίζου δεν βγήκε, έφυγε, έπαιξε το playback. Καλά έκανε έτσι έπρεπε να κάνουν όλοι. Δεν έπρεπε να βραβευτούν αυτοί οι άνθρωποι» τόνισε ο Τάσος Ξιαρχό.

Οργή και από τη Δανάη Μπάρκα, η οποία μέσα από την εκπομπή της είπε: «Φτάσαμε πάτο, ας πάρουμε αποφάσεις όλοι για να αλλάξουμε ρότα!»

Μαρία Φαραντούρη: «Δεν είναι τραγουδιστές, είναι απλές φωνές»

Θέση για τον άγριο καυγά ανάμεσα στους δύο τράπερ στα βραβεία MAD, πήρε και η Μαρία Φαραντούρη, σε δηλώσεις που έκανε στους ρεπόρτερ των ψυχαγωγικών εκπομπών.

«Δεν είναι τραγουδιστές οι τράπερς, είναι απλές φωνές. Το κίνημα αυτό προήλθε από την Αμερική και είναι φυσικό να το μιμηθούν σε όλες τις χώρες. Αρκεί να λέγονται σωστά πράγματα. Τώρα να λένε πράγματα που τα παιδιά επηρεάζονται αρνητικά… Για σεξ, για γκόμενες… Τα θεωρώ… δεν το συζητάω», είπε αρχικά η Μαρία Φαραντούρη για να ολοκληρώσει: «Είδατε που φτάσανε; Καβγαδίσανε, έπεσε ξύλο. Αυτά δεν είναι… Τι να κρίνεις τώρα;».

Χάρης Ρώμας: Οι τράπερς να συνετιστούν και να καταλάβουν ότι αυτή η επιτυχία είναι πρόσκαιρη

Ο Χάρης Ρώμας σχολίασε επίσης τον καυγά Snik - Light στα μουσικά βραβεία MAD και τόνισε ότι πρέπει «να συνετιστούν και να καταλάβουν ότι αυτή η επιτυχία είναι πρόσκαιρη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA