Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η Ουκρανία να νίκησε το φετινό 66ο διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι «Stefania» των «Kalush Orchestra», όμως, αυτό που ακουγόταν ήδη από τη βραδιά του μεγάλου τελικού, ότι δηλαδή δεν θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει του χρόνου τη διοργάνωση σε έδαφός της εξαιτίας του πολέμου με τη Ρωσία, επιβεβαιώθηκε και από επίσημη ανακοίνωση της EBU σήμερα Δευτέρα (25/7). Αντίθετα, ο 67ος διαγωνισμός της Eurovision θα διοργανωθεί από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία πήρε τη δεύτερη θέση φέτος. 

Διαβάστε ακόμη: Jennifer Lopez: Πρωταγωνιστεί σε καμπάνια περιποίησης σώματος μετά τον γάμο με τον Ben Affleck

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες που το BBC δέχθηκε να διοργανώσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023», δήλωσε αρχικά ο Μάρτιν Έστερνταλ, Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και πρόσθεσε:

«Το BBC έχει αναλάβει να φιλοξενήσει το διαγωνισμό για λογαριασμό άλλων νικήτριων χωρών τέσσερις ακόμα φορές στο παρελθόν. Συνεχίζοντας σε αυτήν την παράδοση αλληλεγγύης, γνωρίζουμε ότι ο Διαγωνισμός του επόμενου έτους θα επιδείξει τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητες ενός από τους πιο έμπειρους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Ευρώπης, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η φετινή νικήτρια, η Ουκρανία, θα τιμηθεί σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης».

Η διοργανώτρια πόλη του επόμενου έτους θα επιλεγεί τους επόμενους μήνες μετά από μια διαδικασία υποβολής προσφορών που θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα, ενώ και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2023 θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον.

Τη φετινή Eurovision 2022 παρακολούθησαν 180 εκατομμύρια θεατές σε τηλεόραση και ψηφιακές πλατφόρμες, ενώ να σημειώσουμε πως σαν νικήτρια χώρα η Ουκρανία έχει προκριθεί κατευθείαν στο μεγάλο τελικό, όπως γίνεται με όλες τις νικήτριες χώρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA