Μενού
  • Α-
  • Α+

Το φαινόμενο ΛΕΞ σύντομα θα προκαλέσει ξανά πάταγο! Ο αγαπημένος ράπερ της νεολαίας μετά τη «κατάκτηση» της Νέας Σμύρνης όπου γέμισε το γήπεδο του Πανιωνίου, ετοιμάζεται να επαναλάβει τον θρίαμβο του στο Καυτανζόγλειο όπου, πλέον, θα «παίζει» εντός έδρας μιας και η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του. Ήδη, σύμφωνα με το voria.gr, έχουν πουληθεί πάνω από 21.000 εισιτήρια των 8 ευρώ, παρότι δεν έχει γίνει καμία προωθητική ενέργεια, ούτε διαφήμιση, ούτε καν έχει εκδοθεί δελτίο τύπου και όπως όλα δείχνουν θα ξεπεράσει κατά πολύ τις 25.000 θεατές που παρακολούθησαν τη συναυλία του Ιουλίου στο γήπεδο του Πανιωνίου και η οποία χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη ραπ συναυλία που έγινε ποτέ στη χώρα.

Χωρίς διαφήμιση, χωρίς καν αφίσα - έχει κυκλοφορήσει μόνο ένα μαύρο αφισέτο με το όνομά του - ο ΛΕΞ που είναι γνωστός για την εσωστρέφειά του ετοίμασε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα στη νεολαία τραγούδια, ενώ στη σκηνή αναμένεται να ανέβει και ο φίλος του και επίσης γνωστός ράπερ Sadam, όπως συνέβη και στη συναυλία της Αθήνας. Από αύριο, μάλιστα, ξεκινούν οι πρόβες για το εντυπωσιακό σόου. Οι πόρτες του σταδίου θα ανοίξουν στις 19.00 και ο ΛΕΞ θα εμφανιστεί στις 21.30 σε ένα δίωρο πρόγραμμα.  Η σκηνή θα είναι αρκετά σκοτεινή - είναι άλλωστε χαρακτηριστικό γνώρισμα της ιδιοσυγκρασίας του καλλιτέχνη -, ενώ αναμένεται με ανυπομονησία και το video show, ανάλογο με αυτό της Αθήνας, όπως και οι χορευτές break dance, αλλά και οι μοτοσικλέτες που εμπλούτισαν τη σκηνική του παρουσία στην ίδια συναυλία.

Ο ΛΕΞ προετοιμάζει τη συναυλία εδώ και σχεδόν δύο μήνες κι έχει δηλώσει στους συνεργάτες του πως θέλει να προσφέρει μια αξέχαστη βραδιά στην πόλη του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι μια από τις ολοκληρωμένες τεχνικά και από άποψης ήχου συναυλίες που έχουν γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Ποιος είναι ο ΛΕΞ

Ο Αλέξης Λαναράς, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φαλήρου, όπου μένει μέχρι σήμερα. Ασχολήθηκε αρχικά ως γκραφιτάς και το 1999 δημιούργησε το συγκρότημα «Βόρεια Αστέρια», με το οποίο κυκλοφόρησαν 4 άλμπουμ πριν διαλυθούν και ακολουθήσου σόλο καριέρα.

Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο «Ταπεινοί και Πεινασμένοι» και έκτοτε η μουσική και οι στίχοι του αφορούν στην οικονομική κρίση, τα ναρκωτικά, τις κοινωνικές ανισότητες και τις μικροπαραβατικότητες. Ο ΛΕΞ είναι ένας εσωστρεφής καλλιτέχνης που απεχθάνεται τη δημοσιότητα. Ενδεικτικό αυτού είναι πως στον λογαριασμό του στο Instagram έχει πάνω από 100.000 followers, αλλά ελάχιστα ποσταρίσματα.

Επίσης όταν τον Ιανουάριο του 2020 είχε παραχωρήσει δύο τραγούδια του για την παράσταση «Παραμύθι για δύο» του Φίλιπ Ρίντλεϊ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ράπτη, αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε συνέντευξη και να μιλήσει για τη δουλειά του. Δεν δίνει συνεντεύξεις, δεν συμμετέχει σε διαφημίσεις, ούτε σε promo κι επίσης κάνει πολύ σπάνια συναυλίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA