Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (20/10) ότι δεν θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα διοργανωθεί στη βρετανική πόλη Λίβερπουλ την άνοιξη του 2023. Οπως ενημέρωσαν τους διοργανωτές, ο λόγος της απόφασής τους να μη συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του χρόνου, είναι το υψηλό κόστος συμμετοχής. Ετσι η Βουλγαρία γίνεται η τρίτη χώρα που αποφασίζει να αποσύρει τη συμμετοχή της από την Eurovision καθώς ήδη έχουν πράξει το ίδιο το Μαυροβούνιο και η Βόρεια Μακεδονία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η EBU, από την πλευρά της, η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό στο Λίβερπουλ, επιβεβαίωσε τον κατάλογο των 37 συμμετεχόντων για τον διαγωνισμό του 2023. Το ποσό που πληρώνει κάθε χώρα, προκειμένου να συμμετάσχει δεν δημοσιοποιείται, αλλά το συνολικό κόστος μεταξύ όλων των συμμετεχόντων συνήθως ανέρχεται σε περίπου 5 εκατομμύρια λίρες, με τον οικοδεσπότη να πληρώνει ένα επιπλέον ποσό. Αξίζει να σημειωθεί ότι νικήτρια του περσινού διαγωνισμού ήταν η Ουκρανία, που εκπροσωπήθηκε από το συγκρότημα Kalush Orchestra, αλλά λόγω του πολέμου αποφασίστηκε η Eurovision 2023 να διεξαχθεί στο Λίβερπουλ, μιας που η Βρετανία είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA