Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη Mary Isobel Catherine Bernadette O’Brien, τη γυναίκα η οποία έμελλε να αφήσει το δικό της σπουδαίο αποτύπωμα στη μουσική ως γνωστή ως Dusty Springfield, τιμά η Google με το σημερινό της Doodle. Σήμα κατατεθέν της η ιδιαίτερη χροιά της φωνής της η οποία έμοιαζε με μετζο-σοπράνο αλλά τραγούδησε ποπ, μπαλάντες, κάντρι και τζαζ. Με το χαρακτηριστικό της ξανθό μαλλί, το βαρύ μακιγιάζ και τις πάντα υπέροχες βραδινές της τουαλέτες, η Springfield μάγευε με τη φωνή και την παρουσία της. Μεσουράνησε τη δεκαετία του 1960 αλλά ακόμα και σήμερα θεωρείτε ως μια από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες που έχουν υπάρξει ποτέ. Ο Έλτον Τζον είχε πει για εκείνη πως «είμαι προκατειλημμένος, αλλά νομίζω ότι ήταν η μεγαλύτερη λευκή τραγουδίστρια που υπήρξε ποτέ».

Γεννημένη στο Βόρειο Λονδίνο έδειξε από πολλή μικρή ηλικία την αγάπη της για το τραγούδι. Ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο όταν ήταν μόλις 11 ετών, ξεκίνησε να τραγουδά μαζί με τον αδερφό της μέσα στο γκαράζ της οικογένειας. Όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος άρχισε και τις ζωντανές εμφανίσεις. Πάντα μαζί με τον αδερφό της και παρούσα όλη την οικογένειά της.

Στη συνέχεια τραγούδησε με τις «Lana Sisters» ενώ λίγο αργότερα συμμετείχε στους «Springfields» το τριμελές συγκρότημα του αδερφού της. Όταν αυτό διαλύθηκε η Dusty ξεκίνησε τη δική της σπουδαία, σόλο καριέρα φτάνοντας στην κορυφή! Η επιτυχία δεν άργησε να τη συναντήσει. Λίγους μήνες μετά την έναρξη της σόλο καριέρα της κυκλοφόρησε το τραγούδι «I Only Want To Be With You» (1964), που έφτασε στο Νο. 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Νο. 12 στις Η.Π.Α. Η τραγουδίστρια είχε αρκετές επιτυχίες, όπως το «Some of Your Lovin»,«Little by Little» και το εξαιρετικά επιτυχημένο «You Don’t Have To Say You Love Me», που σήμερα, πλέον, θεωρείται κλασικό. Το 1969 έφτασε στο απόγειο της καριέρα της όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Dusty in Memphis» με το τραγούδι «Son of a Preacher Man» να γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία.

Τη δεκαετία του 1970 οι καταχρήσεις αλκοόλ και ναρκωτικών την εμπόδισαν να εξελίξει ακόμα περισσότερο τόσο την ίδια όσο και την καριέρα της. Η τραγουδίστρια Ξαναπήρε τα πάνω της το 1987 όταν με τους Pet Shop Boys, κυκλοφόρησαν το single «What Have I Done to Deserve This?», ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 σημείωσε την τελευταία, μεγάλη επιτυχία της όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Reputation». Η Dusty Springfield διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού το 1994, το πάλεψε και κατάφερε να ανακόψει την πορεία του αλλά τελικά η ασθένεα επέστρεψε και τελικά η διάσημη τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στις 2 Μαρτίου 1999, ένα μήνα πριν από τα 60ά της γενέθλια. Εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame δύο εβδομάδες μετά τον θάνατό της. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA