Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλάζει ο τρόπος επιλογής του ελληνικού τραγουδιού που θα αποστέλλεται στο διαγωνισμό της Eurovision. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας ανακοίνωσε τις αλλαγές, το μεσημέρι της Παρασκευής (02/12) μέσα από την εκπομπή Στούντιο 4 όπου βρέθηκε καλεσμένος της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Ζούλας από δω και στο εξής, ρόλο στην επιλογή θα έχουν και οι τηλεθεατές με τη ψήφο τους.

«Είμαστε προ της λήψεως μίας αποφάσεως που νομίζω είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ΕΡΤ έχει μία επταμελή επιτροπή η οποία κάνει το πρώτο ξεκαθάρισμα των τραγουδιών, όπως και πέρυσι. Φέτος είχαμε 106 συνολικά τραγούδια ενώ τα 30 πληρούσαν τις προδιαγραφές. Είμαστε προ της λήψεως μιας απόφασης να μετέχει και το κοινό στη διαδικασία της επιλογής για πρώτη φορά. Σκεφτόμαστε να κάνουμε μία ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής τηλεθεατών, να φτιάξουμε μία διευρυμένη επιτροπή πολιτών που θα έρθουν στο στούντιο εδώ, θα φορέσουν ακουστικά, θα ακούσουν τα τραγούδια, θα ψηφίσουν και η ψήφος τους θα μετρήσει όσο έβαλε και η EBU.

Θα ψηφίσει μόνο το κοινό στους προημιτελικούς, στον τελικό η συμμετοχή της επιτροπής θα είναι 49,4% και 50,6% του κοινού. Αυτό θα κάνουμε και εμείς. Δεν είναι εθνικός τελικός αυτός που περιγράφω. Μην μπερδευτεί. Θα είναι σίγουρα πάνω από 50 τα άτομα. Θα γίνει και κλήρωση. Θα βιντεοσκοπήσουμε την κλήρωση. Το μόνο που θα κάνουμε είναι αυτή η επιτροπή να έχει μια κατανομή ηλικιακή ώστε να εκπροσωπούνται όλες οι γενιές» ανέφερε ο κ. Ζούλας και γνωστοποίησε πως την άλλη εβδομάδα θα αποσταλεί η δημόσια πρόσκληση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA