Μενού
  • Α-
  • Α+

«Τι είχες... Γιάννη μου, τι είχα πάντα» ήταν το ξεκίνημα του αγώνα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, καθώς μετά την Μπασκόνια, πήρε σειρά η Αρμάνι Μιλάνο για να «βομβαρδίσει» το «πράσινο» καλάθι έξω από τα 6.75 μέτρα. Είτε χωρίς πίεση, είτε με πίεση, οι παίκτες του σημείωναν το ένα τρίποντο μετά το άλλο (5/8τρ.) με αποτέλεσμα να προηγηθούν γρήγορα με 10 πόντους διαφορά (4-14) και να γίνουν τα... απόλυτα αφεντικά του αγώνα. Στον αντίποδα, τίποτε δεν λειτουργούσε στον Παναθηναϊκό.

Λάθη επί λαθών, κάκιστες επιλογές στην επίθεση και μόνο... hero ball από τον Μάριο Χεζόνια, ο οποίος αποτελούσε τη μοναδική αξιόπιστη λύση των «πρασίνων» στην επίθεση. Χωρίς φυσικά να υπάρχει επιθετική λειτουργία, κυκλοφορία της μπάλας, αποστάσεις και γενικά... κάτι που να θύμιζε μπάσκετ. Το +11 της Αρμάνι (15-26) ήταν απόρροια των 8-2 ριμπάουντ και της ανύπαρκτης άμυνας του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα η ιταλική ομάδα να σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία (6/7 δίποντα, 5/9 τρίποντα).

Τα ίδια και χειρότερα για τον Παναθηναϊκό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Αρμάνι κυρίαρχησε στα ριμπάουντ και δη στα επιθετικά έχοντας στο σύνολο 8 περισσότερα «σκουπίδια» από τους γηπεδούχους (10-7 έναντι 7-2), τις τριπλάσιες ασίστ (9-3) και εξαιρετικά ποσοστά εντός παιδιάς (12/18 δίποντα, 7/15 τρίποντα) ενώ η ομάδα του Κάτας δεν είχε κανένα πλάνο στο παιχνίδι και παράλληλαλ σούταρε με 25% στα τρίποντα (2/8). Λογικό και επόμενο όταν η μία ομάδα παίζει μπάσκετ (και με πολλούς πρωταγωνιστές) και η άλλη τίποτα, η διαφορά να φτάσει και στο +20 (22-42 στο 17') για λογαριασμό της ιταλικής ομάδας η οποία ήταν το απόλυτο αφεντικό στο παρκέ του ΟΑΚΑ (29-46 το ημίχρονο).

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο προσπάθησε να αλλάξει το τσιπάκι στο 3ο δεκάλεπτο και να βάλει «φρένο» στην κυριαρχία της Αρμάνι Μιλάνο. Πώς; Ξεκινώντας πρώτα από τα δικά του λάθη στις δύο πλευρές του παρκέ. Αρχικά έβαλε μεγαλύτερη ένταση και ενέργεια στην άμυνα, ενώ στην επίθεση «ακούμπησε» τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» και δη στον Μπεν Μπέντιλ (14π., έως το 30') ο οποίος βοήθησε πολύ την ομάδα του ώστε να «κατεβάσει» τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (46-55 στο 28'). Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με την Αρμάνι στο +10 (49-59) αλλά οι «πράσινοι» είχαν παρουσιάσει ένα σαφώς πιο βελτιωμένο πρόσωπο στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.gazzetta.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA