Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στο μπάσκετ κατέκτησε ο Παναθηναϊκός του Δημήτρη Πρίφτη. Στον τελικό του Σούπερ Καπ που διεξήχθη στην Πάτρα, οι «πράσινοι» επικράτησαν του Προμηθέα Πατρών με 92-83 και πανηγύρισαν την πρώτη κούπα της νέας σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προηγούνταν σταθερά με προβάδισμα 8-10 πόντων και συνάντησε δυσκολίες μόνο στην τελευταία περίοδο, όταν ο Προμηθέας ροκάνισε τη διαφορά και πλησίασε στους 4 πόντους.

Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και με «όπλο» την επιθετική πολυφωνία, έφτασαν στην επικράτηση. Θυμίζουμε ότι στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ, ο Παναθηναϊκός είχε αποκλείσει το Λαύριο, ενώ ο Προμηθέας είχε αφήσει εκτός τελικού την ΑΕΚ.

Η κούπα αυτή έχει ξεχωριστή σημασία για τον Παναθηναϊκό, καθώς διευρύνει το σερί του «τριφυλλιού» σε 27 σερί σεζόν με τουλάχιστον ένα τρόπαιο.  Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό στον μεγάλο τελικό ήταν ο Παπαπέτρου με 20 πόντους, ενώ MVP της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA