Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο πένθος βυθίστηκε το σερβικό μπάσκετ, μετά τον θάνατο του θρύλου της Παρτιζάν Μπόμπαν Πέτροβιτς σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο σπουδαίος βετεράνος μπασκετμπολίστας του συλλόγου του Βελιγραδίου τη δεκαετία του ’70 και του ‘80 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών.

Ο Μπόμπαν Πέτροβιτς πραγματοποίησε μία σπουδαία καριέρα φορώντας τη φανέλα της Παρτιζάν από το 1976 μέχρι το 1985, ενώ είχε κι ένα σύντομο πέρασμα τη σεζόν 1989/90 από την ισπανική Μανρέσα. Με τους «μελανόλευκους» κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Κόρατς, αγωνιζόμενος δίπλα σε άλλες θρυλικές μορφές του σερβικού μπάσκετ όπως οι Νταλιμπάγκιτς, Κικάνοβιτς και Σλάβνιτς. Επίσης, ως μέλος της εθνικής Σερβίας κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1981 και το χάλκινο στο Μουντομπάσκετ του 1982.

https://twitter.com/PartizanBC/status/1442431475995922439?ref_src=twsrc^tfw

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Παρτιζάν αναφέρεται:

«Ο θρυλικός μπασκετμπολίστας της Παρτιζάν, πρώην μέλος της εθνικής Γιουγκοσλαβίας και ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, ο Μπόμπαν Πέτροβιτς, πέθανε σήμερα το πρωί στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής. Αφού είχε τροχαίο ατύχημα πρόσφατα, ο Πέτροβιτς πέρασε τις τελευταίες μέρες της ζωής του στο νοσοκομείο. Λόγω των μέτρων για τον covid, η επαφή ήταν πολύ περιορισμένη και σήμερα το πρωί όλοι εξεπλάγησαν από την είδηση ​​ότι η καρδιά του θρυλικού φόργουορντ είχε σταματήσει να χτυπά»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA