ΜΠΑΣΚΕΤ
21/10/2021 22:26

Euroleague: Ραγδαίες οι εξελίξεις - Συζητήσεις για τη δημιουργία του NBA Europe

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη Εuroleague καθώς μετά την απόφαση για «καρατόμηση» του ισχυρού άνδρα της λίγκας Τζόρντι Μπερτομέου το καλοκαίρι, πλέον είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για τη δημιουργία του NBA Europe!

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Euroleague: Ραγδαίες οι εξελίξεις - Συζητήσεις για τη δημιουργία του NBA Europe
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Ενώπιον μίας ιστορικής συμφωνίας βρίσκεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ με το ΝΒΑ. Όπως αποκαλύπτει η MARCA, το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου και η FIBA έχουν ήδη αρχίσει να διαπραγματεύονται τη δημιουργία του NBA Europe, που αναμένεται να «τελειώσει» την ύπαρξη της Euroleague. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάλιστα, ορισμένες διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος της επωνυμίας περνά στο NBA, το οποίο βλέπει την ευρωπαϊκή κατηγορία ως την πέμπτη διοργάνωση μετά το NBA, το WNBA, το Development League και το NBA Africa. Μάλιστα, αν εξαρτάται από το ΝΒΑ, αυτή η συμφωνία μπορεί να αρχίσει ήδη από την επόμενη σεζόν.

Η δυσαρέσκεια που έδειξαν αρκετοί σύλλογοι της Euroleague και οδηγούν στην αποχώρηση του «ισχυρού άνδρα» της, Τζόρντι Μπερτομέου, επιταχύνει τα βήματα για τη δημιουργία του ΝΒΑ Europe, όπως επιβεβαιώθηκε από διάφορες πηγές στη Marca. Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Aνταμ Σίλβερ, έχει ήδη στείλει επιστολή στον ακόμη διευθύνοντα σύμβουλο της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, εκφράζοντας την πρόθεσή του να διαμορφώσει αυτό το νέο εγχείρημα, με τις καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, που έχουν ήδη αρχίσει να συντάσσουν έξοδο από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ενα παλιό όνειρο

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για δημιουργία ευρωπαϊκού τμήματος του ΝΒΑ. Αν και αυτή τη φορά φαίνεται σαν μια πραγματική επιλογή. Το 2012 ο τότε κομισάριος Ντέιβιντ Στερν είχε ήδη προωθήσει τη δυνατότητα δημιουργίας λίγκας με ευρωπαϊκές ομάδες που θα αντιμετώπιζαν τις ομάδες του ΝΒΑ. Από τότε έχουν περάσει δέκα χρόνια και το όλο εγχείρημα φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά με την υποστήριξη του NBA, της FIBA και των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
EUROLEAGUE NBA
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ