Μενού
  • Α-
  • Α+

Ψυχρολουσία για τις επαγγελματικές ομάδες μπάσκετ. Οι ΚΑΕ που απαρτίζουν την Basket League ενημερώθηκαν και επίσημα ότι δεν αναμένουν άλλα χρήματα από τη φορολογία στο στοίχημα. Οι ομάδες της Basket League πληροφορήθηκαν από τον ΕΣΑΚΕ ότι δεν περιμένουν την είσπραξη άλλων χρημάτων, με τις ΚΑΕ να μένουν στο 50% που έχουν εισπράξει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Είναι γεγονός πως αρκετές ΚΑΕ προσδοκούσαν στην είσπραξη του δεύτερου πακέτου από το κράτος, ενώ είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί σε αρκετά Διοικητικά Συμβούλια του ΕΣΑΚΕ, χωρίς να βρεθεί λύση. Κάπως έτσι, οι ομάδες της Basket League καλούνται να αναζητήσουν διαφορετικούς δρόμους για την κάλυψη των χρημάτων που θα έπρεπε να λάβουν. Τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, αφού το θέμα θα εξεταστεί εκ νέου στην επόμενη εκκαθάριση που θα γίνει τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, οπότε και θα φανεί αν μπορεί να προκύψει κάποιο επιπλέον ποσό κυρίως για τις ανάγκες των ΚΑΕ.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενημέρωσε ότι δεν θα τους καταβληθούν, άμεσα, άλλα χρήματα από το ποσό που προκύπτει από τη φορολογία, στο στοίχημα. Από πηγές του υπουργείου σημειώνεται πως, από την πλευρά του Οικονομικών πιστώθηκαν 60 εκατομμύρια ως προκαταβολή από την φορολογία και ότι ο τρόπος διάθεσης είναι στην αρμοδιότητα του υφυπουργείου Αθλητισμού και του Λευτέρη Αυγενάκη. Από το καταβληθέν ποσό χρηματοδοτήθηκαν αρχικά οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ (με τις ποδοσφαιρικές εταιρίες να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος) ενώ στη συνέχεια 31 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν από την ΓΓΑ στα ερασιτεχνικά σωματεία, όλης της χώρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA