Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύσσωμη η μπασκετική Ευρώπη προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς ήθελε να κάνει η Ρεάλ και ο Πάμπλο Λάσο στην τελευταία φάση του τελικού της Ευρωλίγκας με την Εφές. Οι Μαδριλένοι βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 58-57, ήταν σε θέση άμυνας, είχαν συμπληρώσει τα τέσσερα ομαδικά φάουλ και η λογική έλεγε πως θα κάνουν φάουλ προκειμένου να στείλουν την Εφες στις βολές και να έχουν στα χέρια τους την τελευταία επίθεση. Τελικά, η Ρεάλ δεν έκανε φάουλ, οι Τούρκοι έβγαλαν τρίποντο με τον Λάρκιν, ο Αμερικανός αστόχησε, αλλά στη διεκδίκηση του ριμπάουντ χάθηκαν άλλα 2-3 δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει 58-57 υπέρ της τουρκικής ομάδας που επανέλαβε τον περσινό θρίαμβο.

Μετά τον αγώνα, ο Πάμπλο Λάσο ρωτήθηκε για την απόφασή του και έμοιαζε να μην έχει ολοκληρωμένη απάντηση.  «Σε ένα do or die, μάλλον στο μυαλό μου θα είναι η τελευταία φάση: Έπρεπε να κάνουμε φάουλ, ή δεν έπρεπε να κάνουμε φάουλ; Δεν πήραμε το ριμπάουντ. Νομίζω ότι αν είχαμε το ριμπάουντ θα μπορούσαμε να είχαμε ένα τελευταίο σουτ, αλλά δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα καθαρό ριμπάουντ… Είπαμε να μην κάνουμε φάουλ. Είχαμε περισσότερα από 3''. Όμως, δεν μπορέσαμε να πάρουμε ένα "καθαρό" ριμπάουντ. Ίσως μας στοιχειώσει αυτή η απόφαση, θα μας "σκοτώσει" εσωτερικά. Όμως, αυτή ήταν», είπε στην κάμερα της NOVA.

Ωστόσο, λίγο αργότερα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Ήμασταν στο -1, ήταν δύσκολη η απόφασή μας. Ηττηθήκαμε. Όταν χάνεις αποφασίζεις ότι θα έπρεπε να έχεις κάνει φάουλ. Όμως, πίστεψα πως με τον χρόνο που έμενε, τα 3+ δευτερόλεπτα, μπορούσαμε να παίξουμε άμυνα και να έχουμε την τελευταία κατοχή. Δεν πήραμε το ριμπάουντ και δεν εκδηλώσαμε επίθεση. Η Εφές έπαιξε έξυπνα στην τελευταία κατοχή. Αστόχησε, αλλά δεν πήραμε το ριμπάουντ. Αν με ρωτάτε τώρα, θα έπρεπε να κάνουμε φάουλ. Δεν ξέρω τι θα γινόταν...».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA