Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Μπόστον Σέλτικς είναι οι νέοι πρωταθλητές Ανατολής στο ΝΒΑ και η ομάδα που μαζί με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς θα διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο. Η ομάδα της Βοστώνης έκανε ένα ακόμη break απέναντι στους Χιτ καθώς νίκησε με 100-96 στο Μαϊάμι στο Game 7 και με σκορ 4-3 πήρε τον τίτλο της περιφέρειας και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Διαβάστε ακόμη: Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς: 4-1 τους Ντάλας Μάβερικς και επιστροφή στους τελικούς του ΝΒΑ

Οι γηπεδούχοι, νούμερο 1 στην Ανατολή στην κανονική περίοδο, προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και κατάφεραν να επιστρέψουν από το -17 μειώνοντας ως και 96-98 στα 17'' για το τέλος, όμως ο Τζίμι Μπάτλερ που πήρε το... σουτ νίκης αστόχησε σε τρίποντο με τον Μάρκους Σμαρτ να διαμορφώνει το τελικό 96-100. Στο φινάλε οι Χιτ είχαν δύο ακόμη ευκαιρίες για σουτ όμως καιτα δύο τρίποντα που επιχείρησε ο Στρους δεν βρήκαν στόχο.

Ο Τζέισον Τέιτουμ, MVP της σειράς των τελικών, τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ και μαζί με τους Τζέιλεν Μπράουν και Μάρκους Σμαρτ που είχαν από 24 πόντους, σήκωσαν επιθετικά τους «Κέλτες». Για τους Χιτ ο Τζίμι Μπάτλερ είχε 35 πόντους, ο Μπαμ Αντεμπάγιο συμπλήρωσε 25 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο Κάιλ Λόουρι 15 πόντους.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τα ξημερώματα -στην Ελλάδα- της 2ας Ιουνίου θα αρχίσει η σειρά των τελικών που κρίνεται και πάλι στις 4 νίκες ενώ το πλεονέκτημα έδρας το έχουν οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA