Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κατά τεκμήριο πιο πλήρης Εθνική ομάδα των τελευταίων 10 και πλέον ετών μπαίνει σήμερα το απόγευμα (18:00, ΕΡΤ1) στη «μάχη» του Ευρωμπάσκετ 2022 ελπίζοντας πως θα καταφέρει να πάει μέχρι τέλους και στις 18 Σεπτέμβρη, όταν και θα τελειώσει η διοργάνωση στο Βερολίνο, να έχει επιστρέψει έπειτα από 13 στείρα χρόνια στις επιτυχίες. Η ηγετική φιγούρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ρόστερ και η... παναστρατιά των Ελλήνων διεθνών, αλλά και η παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο έχουν δημιουργήσει τις προσδοκίες, πως αν μη τι άλλο η Εθνική θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική ως το φινάλε στο πιο «λαμπερό» Eurobasket από άποψη ονομάτων.

Διαβάστε ακόμη: Eurobasket 2022: Ωρα Εθνικής Ελλάδας σήμερα - Το πρόγραμμα των αγώνων και οι μεταδόσεις στην τηλεόραση 

Στην πρεμιέρα της, απόψε στο Μιλάνο, η Ελλάδα θα βρει απέναντί της την Κροατία που έχει στον πάγκο της τον γνωστό μας από την πολυετή παρουσία του στη χώρα μας, ως αθλητής, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς. Ο «Μούλα» έχει στα χέρια του ένα γεμάτο ρόστερ και επίσης ιδιαίτερα φιλόδοξο φέτος. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με τον Μάριο Χεζόνια τον Ντάριο Σάριτς, τον Ιβιτσα Ζούμπατς αλλά και τον Κρούνοσλαβ Σίμον θα ηγηθούν της προσπάθειας έχοντας στο πλευρό τους και τον νατουραλιζέ γκαρντ της Αλμπα, Τζαλίν Σμιθ.

«Ο Παπαγιάννης είναι έτοιμος να παίξει. Έχει ήδη προπονηθεί με επαφή με την ομάδα. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο καιρό ήταν εκτός, θα δούμε πώς αισθάνεται τη μέρα του αγώνα και θα αποφασίσουμε φτάνοντας στο γήπεδο. Χαίρομαι πολύ που είναι στην ομάδα και πάλι, εκεί που ανήκει. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο, για εκείνον επίσης είναι τα νέα καλά. Ίσως πάρει λίγες περισσότερες μέρες. Ανταποκρίθηκε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε στη θεραπεία και θα δούμε πώς θα είναι στη συνέχεια. Ελπίζουμε να είναι συντομότερα από ό,τι λένε οι γιατροί, αλλά θα ακολουθήσουμε όσα μας πουν οι γιατροί» σχολίαζε ο Δημήτρης Ιτούδης για την εικόνα των τραυματιών της Εθνικής.

Ενώ σε ότι έχει να κάνει με την Κροατία, ανέφερε πως: «είναι σπουδαία ομάδα, με πολύ σπουδαίους παίκτες και σταφ. Έχουν μέγεθος, μπορούν να παίξουν με ψηλά και χαμηλά σχήματα. Έχουν ένα πάντρεμα από έμπειρους παίκτες αλλά και νέους. Διαθέτουν παίκτες από το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα, με εμπειρία από απαιτητικές διοργανώσεις. Αναμένουμε ένα πολύ απαιτητικό ματς».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FHellenicBasketBallFederation%2Fposts%2Fpfbid02AYGMmgUYyGA6HJnSK3EUKWBrkeHm9KEUoMRfVZbmNR6ckcVz2RrAkGWbNoFQKXxbl&show_text=true&width=500
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA