Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μία αναμέτρηση «θρίλερ» που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, η Γερμανία επικράτησε με 109-107 της Λιθουανίας κάνοντας το 3Χ3, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Eurobasket 2022. Την παράσταση όμως έκλεψε ο... δίδυμος αδελφός του Γιώργου Πρίντεζη που ήταν παρών στις κερκίδες του γηπέδου στην Κολωνία. Συγκεκριμένα, σε φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, δίπλα στον γνωστό ποδοσφαιριστή της Ντόρτμουντ, Ματς Χούμελς, βρισκόταν ένας θεατής που μοιάζει εκπληκτικά με τον πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού, Γιώργο Πρίντεζη. 

Δείτε παρακάτω τη σχετική φωτογραφία:

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί

Οσονα φορά στα του παιχνιδιού, ο αγώνας ήταν εξαιρετικά αμφίρροπος από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος του. Η ομάδα του Χέρμπερτ έκανε ένα μίνι ξέσπασμα στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου, ξεφεύγοντας με οκτώ πόντους (24-32), ωστόσο οι Λιθουανοί αντέδρασαν για να κλείσουν το ημίχρονο στο -5. Παρόμοιο σκηνικό και στην τρίτη περίοδο, με τους Λιθουανούς να ισοφαρίζουν σε 63-63.   Η πρώτη πράξη του δράματος παίχθηκε στο τέλος του ματς. Η Γερμανία προηγήθηκε με επτά πόντους (82-89) όμως κάπου εκεί έπαθε... καθίζηση, με το ματς να οδηγείται στην παράταση. 

Στα τελευταία δευτερόλεπτα, της πρώτης παράτασης, η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις προηγήθηκε με 96-93, όμως με καλάθι και φάουλ οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν σε δεύτερο εξτρά πεντάλεπτο. Οι παίκτες του Χέρμπερτ, με πρωτεργάτες τους Φραντζ Βάγκνερ (32π, 8ριμπ), Ντένις Σρέντερ (25π, 5ριμπ, 8ασ) και Μάοντο Λο (21π) αυτή τη φορά διατήρησαν την ψυχραιμία τους, φτάνοντας εν τέλει στη νίκη. Δεν έφτασε στους Λιθουανούς η τρομερή εμφάνιση του Γιόνας Βαλαντσιούνας που σταμάτησε στους 34 πόντους έχοντας και 14 ριμπάουντ, με τον Μάριους Γκριγκόνις να προσθέτει 17 (και επτά ριμπάουντ). Σε δύσκολη θέση πλέον η ομάδα του Μακσβίτις μετά τις τρεις σερί ήττες.   

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 41-46 (ημ), 65-66, 89-89 (κα), 96-96 (παρ), 107-109.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA