Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι υποχρεώσεις της Εθνική ομάδας στο Μιλάνο ολοκληρώνονται απόψε στις 18:00 όταν και θα αντιμετωπίσει την Εσθονία στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι του ομίλου. Η Ελλάδα έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση θέλει να κλείσει νικηφόρα τον όμιλο και να πάει αήττητη στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι του Eurobasket 2022 την ερχόμενη Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Eurobasket 2022: Τι δείχνει η τηλεόραση την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου  - Το πρόγραμμα και οι μεταδόσεις των αγώνων

Εξάλλου μιλώντας για την πορεία της ομάδα στο Ευρωμπάσκετ, ο Δημήτρης Αγραβάνης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Νομίζω ότι είναι η μόνη Εθνική τα τελευταία… πάρα πολλά χρόνια που έχει πραγματικά 12 παίκτες. Ολες οι Εθνικές βλέπαμε είχαν ή, πιο σωστά παρουσίαζαν 5, 6, 7 παίκτες, τώρα και οι 12 μπορούν να κάνουν ζημιά. Ολοι είμαστε έτοιμοι να μπούμε μέσα να κάνουμε το ρόλο μας, οι αντίπαλοι φοβούνται όλους μας. Περιμένουμε και τον Κώστα, πιστεύω αύριο θα αγωνιστεί μερικά λεπτά και τότε θα είμαστε πολύ δυνατοί, όταν θα είμαστε όλοι μαζί και υγιείς».

Ενώ απαντώντας στο τι κρατάει από την εικόνα της πρώτης φάσης είπε: «Την ταχύτητα και την ενέργεια που σπαταλήσαμε όλα τα παιδιά για να φτάσουμε σε αυτές τις νίκες, δεν ήταν εύκολο, μπορεί κάποια ματς να τα κάναμε εμείς εύκολα. Αυτό που είπαμε από την αρχή όμως, το κάνουμε όλοι μέχρι στιγμής, προσπαθούμε όλοι στο 100% και είτε πονάμε είτε όχι είμαστε κάθε βράδυ εκεί για να κερδίσουμε».

Eurobasket 2022: Πώς θα προκύψει ο επόμενος αντίπαλος της Εθνικής

Οι Φινλανδία, Τσεχία και Πολωνία, κάθε μία με διαφορετικές πιθανότητες, μπορούν να βρεθούν την 4η θέση του Δ' Ομίλου και κατ' επέκταση στον δρόμο της Εθνικής στο πρώτο νοκ άουτ στο Βερολίνο. Στην τελευταία αγωνιστική θα παίξουν: Φινλανδία - Ολλανδία, Τσεχία - Ισραήλ και Σερβία - Πολωνία. Αν θεωρήσουμε πως η Φινλανδία εύκολα ή δύσκολα θα επιβληθεί της αδύναμης και χωρίς νίκη Φινλανδίας, τότε περιορίζονται και τα σενάρια για τον αντίπαλο της Ελλάδας. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πρώτο χρονικά και σε περίπτωση που νικήσει η Φινλανδία: 

  • η Ελλάδα θα παίξει με την Τσεχία, αν εκείνη νικήσει το Ισραήλ
  • η Ελλάδα θα παίξει με το Ισραήλ, αν εκείνο νικήσει την Τσεχία και η Σερβία την Πολωνία
  • η Ελλάδα θα παίξει με τη Φινλανδία, αν νικήσουν και το Ισραήλ και η Πολωνία

Σε περίπτωση που γίνει η έκπληξη από τους Ολλανδούς και νικήσουν τη Φινλανδία τότε: 

  • η Ελλάδα θα παίξει με τη Φινλανδία, αν και το Ισραήλ νικήσει την Τσεχία
  • με ενδεχόμενη νίκη της Τσεχίας, θα σχηματιστεί τριπλή ισοβαθμία και όλα θα κριθούν από τις μεταξύ τους διαφορές

     

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA