NEWS
14/10/2018 09:35

Τι συνδέει τη Δράμα με τη Δραμαμίνη και τους λουκουμάδες

Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί...

Τι συνδέει τη Δράμα με τη Δραμαμίνη και τους λουκουμάδες
Τι συνδέει τη Δράμα με τη Δραμαμίνη και τους λουκουμάδες
Ανάγνωση:

«Είμαστε ένα ελληνόφωνο γκρουπ και μας αρέσει να γράφουμε μουσική, στίχους, να ζωγραφίζουμε και να σκηνοθετούμε». Με αυτά ακριβώς τα λόγια συστήνεται στο Reader.gr η σχετικά νέα μπάντα που ακούει στο όνομα... «Δραμαμίνη». Τρία χρόνια μετά το δίσκο «Με το Μηδέν και το Άπειρο να συμφιλιωθούμε», τα αδέρφια Γιάννης και Χάρης Μιχαηλίδης με καταγωγή από τη Δράμα, εξού και η ονομασία το γκρουπ, κυκλοφορούν μαζί με την παρέα τους, το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Μαρς» και λαχταριστό εξώφυλλο!

Εν, δυο, τρία, «Μαρς»! Mιλήστε μας για τον καινούριο σας δίσκο.
Ο δίσκος μας, ονομάζεται «Μαρς» και κυκλοφορεί από τη Minos ΕΜΙ. Έχει ροκ-ποπ χαρακτήρα και σε ένα μεγάλο μέρος του μιλάει για τις δυσκολίες αλλά και τη χαρά του να είσαι μπάντα άλλοτε βιωματικά και άλλοτε συμβολικά όπως με τα: «Μαρς», «Ήρθαμε», «Άσπρο πάτο», «Σαμουράι», «Λέων».

Ευφάνταστο και το εξώφυλλο του νέου σας άλμπουμ το οποίο έχετε επιμεληθεί οι ίδιοι. Ποια η σχέση σας με τους… λουκουμάδες;
Δεν τρώμε συχνά λουκουμάδες αλλά είναι φανταστικοί για εικαστική χρήση! Το εξώφυλλο το δημιουργήσαμε ορμώμενοι από το ομότιτλο τραγούδι του δισκου που λέγεται «Μαρς» και για την ακρίβεια ο στίχος πάει έτσι: «Εν δυο τρία μαρς, σκάει φρέσκο και ζεστό σαν λουκουμάς», εννοώντας το νέο άλμπουμ φυσικά!

Από τον «Κομήτη του Χάλεϋ» (νικητήριο τραγούδι στον διαγωνισμό του Jumping Fish) μέχρι το νέο σας υλικό, πόσο έχουν αλλάξει οι Δραμαμίνη όσον αφορά το μουσικό και προσωπικό τους ύφος;
Ουσιαστικά ο «Κομήτης» ήταν η έναρξη μιας νέας εποχής για τους Δραμαμίνη. Από εκεί κι έπειτα φτιάξαμε τραγούδια πιο εξωστρεφή από αυτά που συνηθίζαμε, πράγμα που λειτούργησε λυτρωτικά για εμάς. Οπότε, το ύφος θα λέγαμε ότι είναι κοντά στον «Κομήτη του Χάλεϋ», απλώς έχει ανοίξει το ηχητικό φάσμα με αποτέλεσμα να βγαίνουν αρκετά διαφορετικά τραγούδια.

Θα ομολογήσω ότι προσωπικά έχω ξεχωρίσει ιδιαίτερα το «Μαρς». Συνεπώς, ροκ, ροκ εν ρολ ή ποπ; Είναι ταγμένοι σε κάποιο είδος μουσικής οι Δραμαμίνη;
Μάλλον λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν μπορούμε να ταχθούμε σε ένα είδος μουσικής αλλά ό,τι κάνουμε, μας εκφράζει 100%!

Ποια είναι τα δικά σας ακούσματα και επιρροές;
Beatles, Radiohead, Coldplay.

Θα χρησιμοποιήσω τρεις τίτλους τραγουδιών από το νέο σας άλμπουμ για να συμπληρώσετε τη φράση:

- «Αγάπη» είναι…να παίρνεις δίνοντας
- «Όσο γυρίζει η γη»…θα σε αγαπάω
- Θα θέλατε να βγάλετε «Νοκ Άουτ»…το φόβο

Ποιος είναι ο στόχος, οι προσδοκίες και το όραμα του σχήματος και της μουσικής των Δραμαμίνη;
Θέλουμε να είμαστε γεροί ώστε να κάνουμε αυτό πού αγαπάμε. Νιώθουμε τυχεροί με ό,τι μας έχει συμβεί μουσικά και διψάμε για ακόμη περισσότερα. Ο πόθος μας είναι να μάθει περισσότερος κόσμος το μουσικό μας πλανήτη.

Τί φέρνει ο χειμώνας για εσάς και τί περιλαμβάνουν τα καλλιτεχνικά σας σχέδια;
Θέλουμε να κάνουμε live, πολλά live! Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα Δραμαμίνη στο facebook, instagram και youtube. Follow και subscribe!

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ