Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία προκλητική ανακοίνωση κατά της χώρας μας εξέδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, παρά το καλό κλίμα που επικράτησε κατά την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να αποφύγει «προβοκάτσιες, παράνομες και επιθετικές ενέργειες». Παράλληλα η Άγκυρα κάνει λόγο για λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμη: Κατεχόμενα: «Ανάλογος κίνδυνος με τους S-400 η μεταφορά τουρκικών drone στην Κύπρο»

Συγκεκριμένα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη (2/6), υπό τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το παρόν έδωσαν τόσο οι αρχηγοί των σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων, όσο και ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Χουλουσί Ακάρ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο για να επιτευχθεί η συνεχόμενη ειρήνη και ασφάλεια στα πλαίσια καλής γειτονίας, διαλόγου και διεθνούς δικαίου και για να προχωρήσει η επίλυση των ζητημάτων προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες, οι παράνομες και επιθετικές ενέργειες, οι οποίες αγνοούν τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας».

Παράλληλα η συγκεκριμένη ανακοίνωση κάνει λόγο και για το Κυπριακό, όπου αναφέρει ότι επιθυμεί την οριστική λύση των δύο κρατών και προς την κατεύθυνση αυτή θα λαμβάνει οποιοδήποτε μέτρο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων.

Ακόμα όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε στο Ισραήλ, αναφέροντας ότι αν θέλει να έχει ομαλές σχέσεις με την Τουρκία θα πρέπει να υποχωρήσει από τις λανθασμένες πολιτικές και τις επιθέσεις στους Παλαιστίνιους, συμπεραίνοντας ότι αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές η Άγκυρα δεν θα μπορέσει να συνάψει ομαλές σχέσεις με το Ισραήλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA