Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο μοχλό πίεσης στους πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι και κάνουν δεύτερες σκέψεις για το εμβόλιο, αποτελεί η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για τον τρόπο μετακίνησης από νομό σε νομό ενόψει των... μπάνιων του λαού. Οι ειδικοί εισηγούνται ταξίδια μόνο με επίδειξη green pass, δηλαδή του «διαβατηρίου» των πλήρως εμβολιασμένων είτε με την επίδειξη αρνητικού pcr ή rapid test.

Διαβάστε ακόμη: Green Pass και για εσωτερικές μετακινήσεις - Τι εξετάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων

Ειδικότερα, η εισήγηση προβλέπει να γίνονται εσωτερικές μετακινήσεις για τους ανεμβολίαστους πολίτες με αρνητικό μοριακό έλεγχο ή με αρνητικό rapid test, ενώ δεν θα γίνονται αποδεκτά τα self test.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την επιτροπή, το ίδιο θα ισχύσει και για τα Μέσα Μεταφοράς που μετακινούνται εκτός νομού, όχι όμως και για τα ΙΧ. Τέλος, ο έλεγχος θα γίνεται με το qr code.

Σε συνάρτηση με την αύξηση του ιικού φορτίου που παρουσιάζουν πολλοί τουριστικοί προορισμοί της χώρας, όπως η Μύκονος, οι Σποράδες, η Ικαρία, το Ρέθυμνο, η Ρόδος και η Τήνος, η επιτροπή προτάσσει ως αναγκαίο το μέτρο έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μετατραπεί το Αιγαίο κι όχι μόνο σε μια απέραντη υγειονομική βόμβα, η οποία αν «εκραγεί» θα προκαλέσει ανυπολόγιστες συνέπειες.

 Αλλωστε, το ξεκαθάρισε χθες κι ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης ότι δεν «σηκώνει» η ελληνική οικονομία περαιτέρω οικονομική ενίσχυση, αν μπει νέο λουκέτο λόγω κορονοϊού το Φθινόπωρο, ενώ όπως ξεκαθάρισε κι ο Ακης Σκέρτσος σήμερα «οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια.

Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει». Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA