Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά της Σάμου με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ που μεταφέρθηκαν με Ε/Π του Π.Σ. σήμερα το πρωί, ενώ αποβιβάστηκαν στο νησί τα πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους, που αναχώρησαν από Πειραιά εχθές το βράδυ με το πλοίο «AQUA JEWEL» της ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS, η οποία προσφέρθηκε για την δωρεάν ακτοπλοϊκή μεταφορά των πυροσβεστικών δυνάμεων, μετά από επικοινωνίες με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συνολικά επιχειρούν, 162 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 39 οχήματα και περιοδικά οι δυνάμεις αεροπυρόσβεσης, με 5 αεροσκάφη (4 Canadair και το Beriev-200) και 6 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης. Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Επικράτειας.

Το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει ενεργοποιηθεί από εχθές στο νησί της Σάμου για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Επίσης, σήμερα το μεσημέρι, θα ενισχυθούν επιπρόσθετα οι πυροσβεστικές δυνάμεις με 42 πυροσβέστες που θα μεταφερθούν με αεροσκάφος της Γ.Γ.Π.Π. από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη Σάμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA