Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια νέα μέθοδο εξαπάτησης των πολιτών έχουν επινοήσει επιτήδειοι, που δρουν μέσω αποστολής SMS στα κινητά, για να αντλήσουν τα δεδομένα του χρήστη. Συγκεκριμένα, το εν λόγω μήνυμα ενημερώνει τον χρήστη ότι δήθεν μπαίνει σε καραντίνα, με μια διατύπωση ωστόσο που μαρτυρά την αναξιοπιστία του. «Έχετε σταλεί σε καραντίνα για 10 ημέρες». Ακολούθως, παρατίθεται ένας σύνδεσμος (link) τον οποίο ο χρήστης δεν πρέπει να ακολουθήσει.

Συγκεκριμένα αν κάποιος πατήσει αυτό το ενεργό λινκ και μεταφερθεί είτε στο κακόβουλο λογισμικό είτε στην επικίνδυνη ιστοσελίδα, οι χάκερ μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, ακόμη και σε κωδικούς web banking, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ήδη υπάρχουν καταγγελίες από χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα στα αστυνομικά τμήματα για το συγκεκριμένο SMS. Ως αποστολέας αναφέρεται το Covid-19.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σημείωσαν σχετικά πως υπάρχει μια συνολική έρευνα για όλες τις ηλεκτρονικές απάτες που έχουμε δει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία είναι σε εξέλιξη. Στους πολίτες συνίσταται όσοι λαμβάνουν το συγκεκριμένο SMS να μην ανοίγουν σε καμία περίπτωση το λινκ και να σβήνουν αμέσως το μήνυμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA