Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον φρικτό θάνατο της 8χρονης που εγκλωβίστηκε σε μεταλλική συρόμενη πόρτα σε εργοστάσιο στο Κερατσίνι, είναι συγκλονιστικά. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις καταθέσεις κι από στοιχεία από κάμερες στο σημείο, η 8χρονη ενδεχομένως να ζούσε εάν είχαν κινηθεί άμεσα οι υπεύθυνοι του εργοστασίου όταν διαπίστωσαν ότι το ανήλικο κορίτσι είχε εγκλωβιστεί.

Διαβάστε ακόμη: Rapid test: Σύλληψη φαρμακοποιού στον Έβρο για πλαστά αρνητικά πιστοποιητικά

Οπως αναφέρουν το ρεπορτάζ του Mega πέρασαν 20 λεπτά μέχρι ο υπάλληλος να διαπιστώσει ότι το 8χρονο βρισκόταν μεταξύ συρόμενης πόρτας και παραστάδας κι αντί να ανοίξει την πόρτα ειδοποίησε τον προϊστάμενο της παραγωγής του εργοστασίου ο οποίος ειδοποίησε τον υπεύθυνο βάρδιας. Οι τρεις τους πήγαν στο σημείο άνοιξαν την πόρτα, με αποτέλεσμα το 8χρονο κορίτσι το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε όρθια θέση, να σωριαστεί ούσα αναίσθητη. Τότε ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ.

Εντολή να εκκενωθεί το εργοστάσιο

Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει στο Τμήμα Ασφάλειας Κερατσινιού ο υπεύθυνός βάρδιας της 17ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί από τους υπάλληλους το εργοστάσιο και κάνεις να μην βρίσκεται στον χώρο όταν φτάσουν εκεί ΕΛ.ΑΣ. και ΕΚΑΒ.

«Μου λέει “Δεν βλέπεις;” και τότε αντίκρισα σφηνωμένο το σώμα ενός κοριτσιού. Πήγα προς το μέρος της και διαπίστωσα ότι το κοριτσάκι ήταν νεκρό. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα πατώντας το κουμπί αλλά είχε μπλοκάρει. Κατάφερα να την ξεκολλήσω από την ασφάλεια. Αμέσως τότε έτρεξα προς τον … και τον ρώτησα σαστισμένος “τι να κάνω”. Μου είπε να πάρω το 166. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, μου δόθηκε εντολή να κλείσω το εργοστάσιο και να φύγω. Δε θυμάμαι από ποιον έλαβα την εντολή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προϊστάμενος παραγωγής που ανέφερε στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση ότι έφυγε από το εργαστήριο καθώς ήταν κουρασμένος. «Στις 17:50 με πήρε τηλέφωνο ο … και κατάλαβα πως ήταν τρομαγμένος. Μου είπε “Πρέπει να έχει γίνει κάποιο ατύχημα. Βλέπω έναν άνθρωπο στην πόρτα στριμωγμένο”. Εγώ τότε ενημέρωσα τηλεφωνικά τον προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών και τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μου είπε να σταματήσει η παραγωγή και να φύγουν οι εργάτες. Επειδή βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ και ένιωθα ταχυκαρδίες και έντονη δυσφορία, σοκαρισμένος πήγα στο σπίτι μου ώστε να συνέλθω».

Αστυνομικός στο συμβάν: Δεν είχαμε ενημέρωση για 3 ώρες

Αποκαλυπτικός είναι και ο αστυνομικός, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, που έφτασε στο σημείο περίπου στις 18.30 και για σχεδόν τρεις ώρες κανείς από το εργοστάσιο δεν τους ενημέρωνε για το τι έχει συμβεί. «Φτάνοντας στο σημείο αρχικά δεν εντοπίσαμε κάτι και κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων για περισσότερες πληροφορίες προσεγγίσαμε την κεντρική θύρα του εργοστασίου και μόλις ανοίξαμε την καγκελόπορτα είδαμε κάτω το κοριτσάκι. Παραμείναμε στον χώρο έως τις 21:10 και κανένας υπεύθυνος υπάλληλος της επιχείρησης δεν προσήλθε για να μας αναφέρει λεπτομέρειες για το περιστατικό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA