Το Vodafone Giga Network προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες φωνής και κορυφαία ποιότητα κλήσεων στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την έκθεση της umlaut για την εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών.

Σε σύγκριση μάλιστα, με τις μετρήσεις για την περασμένη χρονιά, η ποσοστιαία βελτίωση του δείκτη ποιότητας φωνής του δικτύου της Vodafone έφτασε το 20%.

Το εξίσου εντυπωσιακό πλεονέκτημα του δικτύου της Vodafone που αναδείχτηκε από τη μελέτη της umlaut, είναι ότι προσφέρει κορυφαίο χρόνο αποκατάστασης της κλήσης, με αισθητή βελτίωση σε σύγκριση με τις μετρήσεις του 2019, κατά τουλάχιστον 50%. Με τον όρο "χρόνος αποκατάστασης κλήσης φωνής" αναφερόμαστε στο διάστημα που απαιτείται από τη στιγμή που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό που καλεί, μέχρι να αποκατασταθεί η κλήση. Ο δείκτης δηλαδή καταγράφει τον ακριβή χρόνο (σε δευτερόλεπτα), που απαιτείται για να ξεκινήσει η συνομιλία από τη στιγμή που θα πατήσεις το κουμπί της κλήσης. Όπως αναφέρει η έκθεση της umlaut, στο δίκτυο της Vodafone αυτό γίνεται ταχύτατα.

Σύμφωνα με την έκθεση Mobile Benchmark Greece για το 2020, ειδικά στις αστικές περιοχές, ο δείκτης αξιοπιστίας κλήσης ξεπέρασε το 99%. Πολύ καλές ήταν οι επιδόσεις φωνής του δικτύου της Vodafone πανελλαδικά, καθώς οι μετρήσεις διενεργήθηκαν όχι μόνο στα μητροπολιτικά κέντρα, αλλά σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας καθώς και σε δρόμους που συνδέουν αστικά κέντρα.

Χάρη στην πανελλαδική κάλυψη 4G που προσφέρει το δίκτυο της Vodafone, απολαμβάνουμε μία άριστη υπηρεσία φωνής. Αν αναρωτιέστε τι προσφέρει το 4G δίκτυο στις φωνητικές κλήσεις, η απάντηση είναι στην κωδική ονομασία "VoLTE". Η προηγμένη υπηρεσία Voice overLTE (VoLTE) –για να το πούμε απλά– αξιοποιεί το δίκτυο 4G για τη μεταφορά φωνής, προσφέροντας κορυφαία ποιότητα κλήσεων και βέβαια, χωρίς να καταναλώνουμε τα data του πακέτου σας.

Οι μετρήσεις ποιότητας πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας από τις 7 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2020 από την umlaut, μια διεθνώς γνωστή εταιρεία συγκριτικής αξιολόγησης δικτύων κινητής. Οι εκτεταμένες και «εξαντλητικές» μετρήσεις της umlaut διενεργούνται σε όλη τη χώρα: Από τις μητροπολιτικές περιοχές και τις μικρότερες πόλεις, έως τις εθνικές οδούς και τις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Συνολικά, τα στελέχη της umlaut κάλυψαν 7.342 χιλιόμετρα, πραγματοποιώντας 18.652 διαφορετικές μετρήσεις σε περιοχές που καλύπτουν τον μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας. Ο ορισμός των διαδρομών και των σημείων που γίνονται οι μετρήσεις, γίνεται με πλήρως αντικειμενικά κριτήρια, ενώ η μεθοδολογία των μετρήσεων, ο τρόπος βαθμολόγησης, όπως και τα αποτελέσματα δημοσιεύονται ανοικτά στην ιστοσελίδα της umlaut. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις μετρήσεις, αλλά και τα αναλυτικά αποτελέσματα του mobile benchmark Greece 2020 μπορείτε να βρείτε εδώ

Giga επικοινωνία για όλους

Οι διακρίσεις αυτές όμως, και το προβάδισμα στους πλέον αντιπροσωπευτικούς δείκτες υπηρεσιών φωνής, δεν είναι αρκετές για την ομάδα της Vodafone. Το Giga Network συνεχίζει να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζεται διαρκώς, με στόχο να μεταμορφώσει την επικοινωνία σας σε Giga.