Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σημειώνοντας πως δεν αρμόζει σε έναν πολιτικό που εκπροσωπεί τον λαό στη Βουλή να συμπεριφέρεται και να μιλάει με τον τρόπο που το κάνει ο Κρητικός υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Η επίθεση του Πολάκη στον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο ήταν η αφορμή να θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση θέμα και να ζητήσει ουσιαστικά την αποπομπή του Πολάκη. Και σωστά. Το να είναι ένας βουλευτής προσεκτικός στις εκφράσεις του και να μιλάει με σεβασμό για έναν αντίπαλο πολιτικό δεν αφορά το φαίνεσθαι, αλλά την ουσία.

Η «ευαισθησία» που επέδειξε η Νέα Δημοκρατία φαντάζομαι πως αφορά γενικότερα τις συμπεριφορές που ευτελίζουν το ελληνικό κοινοβούλιο. Αν για παράδειγμα ένας βουλευτής χαρακτηρίσει μια γυναίκα υπουργό δημόσια «καλό γκομενάκι», τότε σαφώς και δεν συμφωνεί, σωστά; Ή μήπως η «ηθική» της Νέα Δημοκρατίας περιορίζεται στους βουλευτές που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά κι όχι στους δικούς της; Γιατί σε αυτή την περίπτωση κατανοώ την μη αντίδραση στην χυδαία επίθεση του Γρηγόρη Ψαριανού στην Έφη Αχτσιόγλου.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα να είναι κάποιος «πολιτικά ορθός» ή «πολίτικαλ κοκορέτς» όπως είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός για να μην κάνει τέτοιου είδους εμετικά σχόλια, σίγουρα όμως είναι καλό να μην είναι σεξιστής, ανάγωγος και να προσβάλει με αυτόν τον τρόπο μια υπουργό απλά και μόνο γιατί παράλληλα είναι και μια ωραία νεαρή γυναίκα.

Και ήρθε μετά η «συγνώμη» του, που ήταν ακόμη χειρότερη. Που καλύτερα δηλαδή με τον τρόπο που την διατύπωσε να μην την είχε πει καθόλου. Γιατί αν κάτι έδειξε με αυτή του την «απολογία» ήταν πως ούτε κατάλαβε το λάθος που έκανε, ούτε μετάνιωσε πραγματικά γι' αυτό. Όπως... μισή ήταν η απόπειρα απολογίας του Πολάκη για τον Κυμπουρόπουλου, άλλο τόσο «μισή» ήταν η απόπειρα απολογίας του Ψαριανού.

Σε αυτές τις συμπεριφορές φυσικά, σε τελευταία ανάλυση τον λόγο έχουν οι ψηφοφόροι. Δεν «σταυρώνεις» στο ψηφοδέλτιο τον συγκεκριμένο βουλευτή κι οποιονδήποτε άλλον προκαλεί με την συμπεριφορά και τις δηλώσεις του και τελειώνει το πανηγύρι. Δυστυχώς όμως και στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν άτομα που θα βρουν την συγκεκριμένη δήλωση του Ψαριανού «έξυπνη κι αστεία» και θα τον φορτώσουν στις πλάτες των υπολοίπων Ελλήνων για ακόμα τέσσερα χρόνια. Γι' αυτό και θα έπρεπε τα ίδια τα κόμματα να δείξουν επιτέλους πως νοιάζονται για κάτι περισσότερο από τους ψήφους όταν φτιάχνουν τους εκλογικούς τους καταλόγους. Και τέτοιες συμπεριφορές, τέτοιες ιδέες να μην επικροτούνται, αλλά να οδηγούν στην έξοδο.