Η γραμμή της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής παραμονές μίας κρίσιμης εκλογικής μάχης στις εθνικές κάλπες -με αφορμή την απομάκρυνση Βενιζέλου- εμφανίζει πολλές τρύπες και αντιφάσεις. 

Διότι η χθεσινή αντισύριζα δήλωση της Φώφης Γεννηματά κατά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος αποκαλύπτει πως η νέα τακτική του ΚΙΝΑΛ είναι «Βενιζέλος χωρίς τον Βενιζέλο». Η στάση που κρατά το Κίνημα Αλλαγής- μετά το αρχικό εσωτερικό μούδιασμα και την εντύπωση πως παίρνει αποστάσεις από την γραμμή Βενιζέλου οδηγεί στο συμπεράσμα πως επιδιώκει ακριβώς την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας το ΚΙΝΑΛ θέλει να «χτυπήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αδρανοποίησης Βενιζέλου. Το ερώτημα είναι  γιατί αφού επιδιώκει την συνέχιση αυτής της γραμμής εμπόδισε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να είναι επικεφαλής στο Επικρατείας;

Περίεργα πράγματα. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τους προοδευτικούς ψηφοφόρους να στηρίξουν στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών όλα τα προοδευτικά ψηφοδέλτια στην χώρα, η κ. Γεννηματά επί της ουσίας καλούσε τους πολίτες να στηρίξουν Μπακογιάννη, Πατούλη και Ταχιάο.  Σημειωτέον πως αφού ζητούσε αντισύριζα ψήφο στις αυτοδιοικητικές επί της ουσίας τορπίλιζε και τον αγώνα  του δικού της υποψηφίου Κατσιφάρα στην περιφέρεια που υποστηρίζεται ανοιχτά και από την Κουμουνδούρου.

Το πρόβλημα της  ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής είναι σύνθετο. Η μέχρι τώρα πολιτική πορεία δείχνει πως δεν ενδιαφέρεται εάν φυλλοροεί προς τα δεξιά ή εάν χάνει από την Νέα Δημοκρατία. Το πρόβλημά της είναι ότι χάνει πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ιδίως από τον Τσίπρα. Εξ αυτού του λόγου διακινούνται σκέψεις της πως θα μπορούσε να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσακαλώτο για παράδειγμα αλλά όχι με τον πρωθυπουργό. Κάποιοι στο ΚΙΝΑΛ πιστεύουν ότι σχέδιο σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει μόνο εφόσον το Κίνημα έχει το πάνω χέρι μέσα από μία συντριβή του κυβερνώντος κόμματος, την οποία και αναθέτει στην Νέα Δημοκρατία. Το πρόβλημα έχει  σίγουρα βαθύτερα αίτια..