Ο πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος πρωθυπουργός δεν μίλησε - είπαν- για επταήμερη εργασία, αλλά για επταήμερη λειτουργία ορισμένων επιχειρήσεων.

Σωστά, δεν είμαστε άλλωστε κατά δήλωσή του όλοι ίσοι, για να έχουμε την ίδια αντιληπτική ικανότητα.

Με τη διαφορά πως η επταήμερη λειτουργία έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες σε επιχειρήσεις και οργανισμούς είτε πρόκειται για νοσοκομεία, είτε για εφημερίδες είτε για ξενοδοχεία κλπ.

Εκεί λοιπόν οι εργαζόμενοι παίρνουν ρεπό και δεν δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα, επομένως η επισήμανση για συμβάσεις εργασίας που θα είναι για το καλό των εργαζομένων μάλλον άστοχη είναι.

Εκτός αν κολλάει σ’ αυτό που κατάλαβαν οι περισσότεροι: Στην προοπτική επταήμερης εργασίας.

Ήρθε όμως και η δεύτερη φορά που οι περισσότεροι κατάλαβαν λάθος.

Στην παρότρυνση επιχειρηματία για επταήμερη εργασία με το άγχος να μην ανακοπεί μία τέτοια ρύθμιση από αυτούς τους κακούς επιθεωρητές εργασίας που θέλουν να κάνουν και ελέγχους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έβαλε φρένο στην συζήτηση.

Γνωρίζοντας δε την «παρεξήγηση» που προκάλεσε η πρώτη αναφορά στην διακαναλική συνέντευξή του. Αντιθέτως, ακούγεται να λέει ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα πρέπει να λειτουργήσει ως οδοστρωτήρας σε κάθε τι που θέλει να υψώσει εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Και πάλι όμως για τους «γαλάζιους» φταίνε όσοι δεν κατάλαβαν καλά. Τα υπόγεια, οι μονταζιέρες , οι κακόπιστοι, όσοι παίζουν με fake news για να φτιάξουν κλίμα.

Καλό είναι στην Πειραιώς να κατανοήσουν πως εάν στο πρόγραμμά τους υπάρχει και η επταήμερη εργασία, καλό είναι να αποκαλυφθεί.

Εάν πάλι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα και όλη αυτή η αναστάτωση οφείλεται σε δυνάμεις που λειτουργούν σατανικά  εις βάρος της ΝΔ τότε προφανώς υπάρχει κάποιο ζήτημα με τις διατυπώσεις και τα μηνύματα που εκπέμπονται προς τα έξω από την ηγεσία.