Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια ομάδα που για χρόνια πάλευε για την παραμονή της στην Superleague.

Αποκτά έναν νέο ηγέτη που την «παίρνει από το χέρι» και μέσα σε λίγο διάστημα καταφέρνει να την βγάλει Ευρώπη.

Την αμέσως επόμενη χρονιά κατακτά το πρωτάθλημα και διατηρεί τον τίτλο για χρόνια.

Τώρα αρχίζει να υφίσταται τη μία ήττα μετά την άλλη και είναι φανερό πως τόσο ο πρόεδρος της ομάδας, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την κατάσταση.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως, αν κάτι άλλαξε από τις ευρωεκλογές μέχρι τώρα, είναι το - περαιτέρω - άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει εναγωνίως έναν τρόπο να περάσει στον κόσμο το μήνυμά του, να αναλύσει το πρόγραμμά του και κυρίως να το θέσει σε ευθεία αντιπαράθεση με αυτό των αντιπάλων του, πιστεύοντας πως στη σύγκριση - σε επίπεδο κοινωνικών παροχών - θα βγει κερδισμένος.

Σαν σκέψη, ίσως και να είναι σωστή. Έχει όμως καταλάβει πως όσο εκείνος θέλει «σαν τρελός» την απευθείας αντιπαράθεση με τον Μητσοτάκη πάνω στις προγραμματικές τους δεσμεύσεις, άλλο τόσο η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Μητσοτάκης να ρισκάρει αυτή τη χρονική περίοδο. Γιατί να το κάνει άλλωστε;

Όπως φαίνεται θα κερδίσει και με πολύ μεγάλη διαφορά τις εκλογές. Δεν χρειάζεται κανένα «ντιμπέιτ». Και δεν το χρειάζεται ούτε ο Τσίπρας. Τουλάχιστον όχι ΑΥΤΟ το ντιμπέιτ που ετοιμάζει η Πειραιώς.

Δεν πρόκειται ούτε ένας ψηφοφόρος να αλλάξει γνώμη από το συγκεκριμένο ντιμπέιτ. Δεν πρόκειται επίσης ούτε ένας αναποφάσιστος να ψηφίσει τελικά ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα παρακολουθήσει αυτή τη «συζήτηση» (που κάθε άλλο παρά συζήτηση θα είναι).

Ο Τσίπρας πηγαίνει να εξηγήσει το σχέδιό του για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα σε αφιλόξενο γήπεδο, εκτός έδρας και με τα προγνωστικά να τον φέρνουν αουτσάιντερ. 

Η Κουμουνδούρου οδεύει προς μια αντιπαράθεση, συμφωνώντας σε όλα τα ... προαπαιτούμενα των αντιπάλων τους.

Δεν δείχνει κανέναν «εγωισμό», δεν ζητάει καν ... VAR κι όλα αυτά για να συμμετάσχει τελικά ο πρόεδρος του κόμματος σε ένα ντιμπέιτ όπου θα βρεθεί να είναι «ένας εναντίον όλων».

Μοιάζει να πηγαίνει καλεσμένος σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, ευελπιστώντας πως θα τον αφήσουν να πει τις απόψεις του.

Εάν το ντιμπέιτ ήταν ένα πραγματικό ντιμπέιτ, μπορεί να μην άλλαζε τίποτα όσον αφορά στη γνώμη του κόσμου (όπως έχει αποδειχτεί άλλωστε στο παρελθόν δεν παίζει σημαντικό ρόλο), αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε κανείς να καταλάβει την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιηθεί. Τώρα ο Τσίπρας θα βρεθεί απλά στη θέση να απολογείται για όλα και σε όλους τους αντιπάλους του. Γιατί ακριβώς επιθυμεί να το κάνει αυτό;

Σε όσα «θέλω» έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν στο ντιμπέιτ έφαγε... πόρτα.

Επειδή είναι μάλλον απίθανο ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές, ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να κρατήσει ο Τσίπρας την αξιοπρέπεια του κόβοντας την ντρίμπλα της Πειραιώς!

Το ματσάκι άλλωστε δεν θα γυρίσει εύκολα, ειδικά αν κατέβεις να παίξεις χωρίς δικούς σου... φιλάθλους, σε κρύο γήπεδο...