Ο κύριος Γιάνναρος «θίχτηκε» που κάποιος μετανάστης αποκάλεσε κάποιους Έλληνες «φασίστες» κι αποφάσισε να του δείξει πως κάνει... λάθος, πως εδώ «φασίστες» δεν υπάρχουν, ούτε προφανώς ρατσιστές, αποκαλώντας τον «πίθηκο» και «απόβρασμα».

Αφού διεγράφη (πολύ σωστά) από τη Νέα Δημοκρατία γι' αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα, βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή και τα έκανε ακόμα χειρότερα, υποστηρίζοντας πως οι χαρακτηρισμοί του... ξέφυγαν. Αν ήθελε να μας κάνει να γελάσουμε με αυτές τις δηλώσεις, τα κατάφερε. Εάν ήθελε να μας πείσει πως δεν είναι ρατσιστής απέτυχε παταγωδώς.

Κανείς δεν χρησιμοποιεί τους χαρακτηρισμούς αυτούς, χωρίς να τους πιστεύει. Μπορεί όντως να αισθάνονταν θιγμένος και να διαμαρτύρονταν ίσως, αλλά τη λέξη «πίθηκος» δεν θα την χρησιμοποιούσε.

Όπως δεν θα μας έπειθε ένας λευκός που αποκαλεί έναν έγχρωμο «νέγρο», έτσι δεν πρόκειται να πείσει κανέναν και ο κ. Γιάνναρος λέγοντας πως κατά βάθος συμπαθεί τους μετανάστες και τους στηρίζει.

Το κακό είναι πως ο συγκεκριμένος «κύριος» δεν είναι ένας από τους ελάχιστους ακροδεξιούς που έχουν παρεισφρήσει στη Νέα Δημοκρατία. Το κακό είναι πως πλέον στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχουν πολλοί «Γιάνναροι». Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός πως έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από τότε που ανέλαβε την εξουσία κι ήδη έχει «αναγκαστεί» να διαγράψει αρκετούς... Γιάνναρους που πήραν θάρρος και βγήκαν στον «αφρό».

Ενώ ο ίδιος ο Μητσοτάκης εκφράζει το πιο κεντρώο κομμάτι του κόμματος του, έχει δώσει δύναμη σε όλους εκείνους που βρίσκονται μέσα στο κόμμα και κινούνται στα όρια μιας δεξιάς επικίνδυνης για την δημοκρατία.

Το ίδιο μάλιστα συμβαίνει και με πολλά στελέχη και μέλη της αστυνομίας κι αυτό είναι ακόμη πιο επικίνδυνο. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων, κ. Μπαλάσκα, που αποκάλεσε «σκουπίδια» τους μετανάστες.

Απλοί αστυνομικοί των ΜΑΤ εμφανίζονται σε διάφορα βίντεο να βρίζουν κατοίκους στα Εξάρχεια χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «βλακάκο, τελειώσατε» και να τους ζητούν να βγουν από το σπίτι για να... αναμετρηθούν λες και πρόκειται για χούλιγκανς δύο ομάδων που ετοιμάζονται να «λύσουν τους λογαριασμούς τους».

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όλοι αυτοί αισθάνονταν «καταπίεση» τα 4,5 χρόνια που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα βγάζουν τα... απωθημένα τους, αλλά είναι γεγονός πως βγαίνουν μπροστά και πρέπει άμεσα να μπουν στη θέση τους.