Ο Αλέξης Τσίπρας, για παράδειγμα, όπως είπε στην συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ αντιλαμβάνεται πως υπάρχουν δύο τάσεις μέσα στο κυβερνών κόμμα. Από τη μία αυτή που τον πιέζει για να κάνει εξεταστική για το θέμα της Novartis κι από την άλλη η τάση που τον συμβουλεύει να αγνοήσει την ύπαρξη της δικογραφίας και να κλείσει το θέμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Αν κι όπως όλα δείχνουν θα επικρατήσει η δεύτερη άποψη, είναι δεδομένο πως στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν πολύ να επικρατήσει η πρώτη κι αυτό έγινε απόλυτα ξεκάθαρο μέσα από την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην σχετική ερώτηση που του έγινε: «Για άλλη μια φορά προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει Εξεταστική Επιτροπή, Προανακριτική Επιτροπή, Ειδικά Δικαστήρια. Ό,τι του ταιριάζει. Για να μάθει ο ελληνικός λαός ξανά, να θυμηθεί ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το εννοούσε.

Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ηγέτης της εμφανίζονται σίγουροι πως δεν έχουν τίποτα να χάσουν από το «σκάλισμα» της συγκεκριμένης υπόθεσης κι έχουν δίκιο.

Η αλήθεια είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε, ίσως κι άθελα του, «τρικλοποδιά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανεξάρτητα από το αν θα αποφασίσει να προχωρήσει το θέμα ή όχι.

Κατονομάζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς σιγούρεψε πως το θέμα θα φτάσει στη βουλή και η… καυτή πατάτα στα χέρια του προέδρου της ΝΔ.

Από την μία πλευρά, εάν ο Μητσοτάκης προχωρήσει το θέμα, γνωρίζει πως κινδυνεύει να βγάλει τον Αλέξη Τσίπρα «ήρωα». Εκτός κι αν πιστεύει όντως πως μια εξεταστική επιτροπή θα μπορούσε να καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο Αλέξης Τσίπρας εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση. Δύσκολο. Αντίθετα είναι πολύ πιθανό να βγουν στο φως λάθη και παραλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, που σαφώς και δεν θα ευνοήσουν τον σημερινό πρωθυπουργό και το επιτελείο του.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας και με ένα νέο αφήγημα που θα του έχει κάνει «δώρο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα είναι ο ηγέτης της κεντροαριστεράς που η δεξιά κυνηγάει, με μία ρεβανσιστική διάθεση. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.

Από την άλλη πλευρά όμως εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείσει εδώ την υπόθεση ή προσπαθήσει να ρίξει το βάρος μόνο στον κ. Παπαγγελόπουλο κι όχι στον Αλέξη Τσίπρα, θα δείξει πως κάτι φοβάται. Θα δώσει το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να αισθάνεται δικαιωμένος για τα όσα υποστηρίζει περί «σκανδάλου στα φάρμακα» και θα δώσει το δικαίωμα στην αξιωματική αντιπολίτευση να φωνάζει πως η Νέα Δημοκρατία έχει κάτι να κρύψει.

Παράλληλα δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντιμετωπίσει και την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προέβη στην κίνηση να κατονομάσει τους Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο γνωρίζοντας φυσικά πως η υπόθεση θα πήγαινε στη Βουλή. Προφανώς λοιπόν κι επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να το προχωρήσει.    

Ό,τι κι αν αποφασίσει ο πρωθυπουργός είναι δεδομένο πως η υπόθεση αυτή θα αποτελέσει «δώρο» για τον πολιτικό του αντίπαλο. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κάτι να χάσει, αντίθετα θα ενισχύσει το αφήγημα του. Είτε αυτό αφορά την «εκδικητική δεξιά», είτε την «δεξιά της διαπλοκής».

Δεν είχε λοιπόν άδικο που ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη... «καλά ξεμπερδέματα».