Κι αν προσπαθήσεις να το κάνεις εικόνα, λογικά οι πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο, άραζαν με τους καφέδες τους ή περίμεναν στις κουνιστές τους καρέκλες να ωριμάσει το ουίσκι στα βαρέλια με φόντο τις φλόγες μέχρι που ήρθε η εντολή Σαμαρά να σβήσουν τη φωτιά!

Τα ίδια και στις τελευταίες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ. «Με εντολή Τσίπρα» πάγωναν οι μετατάξεις στη Βουλή πριν τις εκλογές. Όχι εξαιτίας της κατακραυγής, αλλά λόγω της ευθιξίας του ηγέτη. 

Την σχετική… παράδοση των δήθεν εντολών, συνέχισε την Τετάρτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης με εντολή του οποίου «ανεστάλη πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας για οικογένεια που έχει πληγεί από την πυρκαγιά στο Μάτι». 

Θα έπρεπε μάλιστα, να μην χρειάζεται καμία απολύτως παρέμβαση, καθώς με την ΠΝΠ του περασμένου καλοκαιριού, αμέσως δηλαδή μετά την τραγωδία, αναστέλλονταν όλοι οι πλειστηριασμοί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019 για τους πυρόπληκτους.

Μέχρι την δήθεν παρέμβαση του υπουργού, τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν ούτε στην ίδια την πυρόπληκτη οικογένεια των οφειλετών, που έχασε το ένα μέλος της στην φονική πυρκαγιά, και την έπνιξαν τα χρέη, να εισέλθει στο γραφείο.

Άραγε τα ΜΑΤ, που φρουρούσαν το συμβολαιογραφείο που θα πραγματοποιούνταν ο πλειστηριασμός πριν την παρέμβαση των μελών του ΠΑΜΕ που έπαιζαν όλο το πρωί ξύλο για να τον ακυρώσουν, να πήγαν μόνα τους εκεί;  Ή με εντολή κάποιου;