Το κράτος έκανε το αυτονόητο. Προστάτεψε τον πολίτη, ακόμη κι όταν ο ίδιος ο πολίτης έφερε, σε κάποιες περιπτώσεις αντιρρήσεις. Η κυβέρνηση επέβαλλε τα μέτρα που έπρεπε έγκαιρα και βλέποντας κανείς τι συμβαίνει σε άλλες χώρες δεν μπορεί παρά να δώσει τα εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χρειάζεται πολιτικό θάρρος να εμπιστευτείς απόλυτα τους ειδικούς και να λάβεις τόσο νωρίς και τόσο έγκαιρα τα μέτρα που ξέρεις πως θα πλήξουν την οικονομία σου. Μια οικονομία που χρειάστηκε χρόνια και τεράστιες θυσίες για να ξανασταθεί στα πόδια της. Όταν δεν είναι εύκολη αυτή η απόφαση για τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, πόσο εύκολη μπορεί να είναι για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, μιας χώρα που υπέφερε από την οικονομική κρίση, όσο καμία άλλη στην Ευρώπη; Φαντάζομαι καθόλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν δεν δίστασε, έκανε αυτό που όφειλε να κάνει, προστάτεψε τους γονείς μας, τους φίλους μας, αλλά κι εμάς τους ίδιους. Οπότε δεν είναι καθόλου περίεργο που η δημοτικότητα του ίδιου και της κυβέρνησης του φαίνεται να βρίσκεται στα ύψη.    

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν το δικαίωμα στην κυβέρνηση να επιθυμούν, πόσο μάλλον να σχεδιάζουν την «κεφαλαιοποίηση» αυτής της αποδοχής σε ψήφους. Κοινώς δεν μπορεί στην παρούσα φάση να υπάρχουν ψίθυροι για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο. Η υγεία των πολιτών δεν μπαίνει σε «ζυγαριά». Δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και σχεδιασμού μιας πολιτικής νίκης. Το κράτος οφείλει να κάνει τη δουλειά του κι όταν την κάνει σωστά ο πολίτης το επικροτεί. Χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να του το… ξεπληρώσει με ψήφους.

Είναι τραγικό, πραγματικά, αυτή την περίοδο να έρχονται τέτοιου είδους σενάρια στο προσκήνιο. Σενάρια που δεδομένα ψιθυρίζονται από συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εύχομαι να μην τους ακούσει.

Όλοι γνωρίζουν πως το σενάριο των πρόωρων εκλογών υπάρχει στο μυαλό των κυβερνόντων σχεδόν από το ξεκίνημα της θητείας τους. Στόχος είναι να «ξεφορτωθούν» την απλή αναλογική, δηλαδή το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα προκύψει η επόμενη κυβέρνηση. Διπλές εκλογές, αυτοδυναμία και αποδυνάμωση της αντιπολίτευσης. Ένα σαφές και ορθό για τη Νέα Δημοκρατία πολιτικό σχέδιο. Όπως όμως ο κορονοϊός ανέτρεψε τα πάντα σε αυτή τη χώρα, έτσι πρέπει να ανατρέψει και το σχέδιο αυτό.

Γιατί το Σεπτέμβριο το τελευταίο που πιθανότατα θα χρειάζεται η οικονομία μας θα είναι η αβεβαιότητα που δημιουργεί μια εκλογική αναμέτρηση. Ακόμη κι αν ο νικητής είναι πολύ βέβαιος για το αποτέλεσμα.