Ίσως το έχετε δει στο timeline σας ή το διαβάσατε σε κάποιο site, αλλά είναι τόσο ωραίο που έχει αξία αναπραγωγής, κυρίως με σατιρική χροιά. Το παραθέτω αυτούσιο.

«ΤΕΣΤ ΑΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ!!!!! ΕΛΕΟΣ !!!! Τι λεσ βρε λοιμωγμενο σούργελο, βρε σκοϊλικιασμενη ΕλλικικοΣΚΑΙταισμενη, γ@μω το μετζη του νεούκτη μου μέσα;;;;; Στο ΚΕΚ που αποφοίτησες έμαθες αυτή τη στατιστική;;;;; Ου να χαθείτε ΤΣΙΡΚΟΥΛΑ!!!

Και αν δεν έχετε καταλάβει για ποιον μιλάμε, μιλάμε για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τον Παύλο Πολάκη. Όπως το είχε πει και ο Αλέξης Τσίπρας προ καιρού, είναι λίγο…αψύς σαν Σφακιανός.

Δεν καταλάβατε τίποτα; Δεν πειράζει. Ήταν απλώς ένα παραλήρημα του πρώην υπουργού μέσω του αγαπημένου του facebook, με το οποίο επετίθετο σε μια από τις πλέον ψύχραιμες, νηφάλιες και καταρτισμένες συναδέλφους του ιατρικού ρεπορτάζ, τη Λουίζα Κροντήρη του ΣΚΑΪ. Τι έκανε η Λουίζα; Παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία που σαφώς προκύπτουν από την έρευνα του Our World Data ως προς τα τεστ για κορονοϊο, ανάλογα με την ιχνηλάτηση και τις επαφές κάθε κρούσματος. Δεν άρεσε στον κ. Πολάκη η στατιστική ή έστω η οπτική της στατιστικής; Τόσο το χειρότερο για τη στατιστική.

Θα μου πει κανείς «μωρέ δεν βαρέθηκες να γράφεις για τον Πολάκη;». Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Εκεί που σκέφτεσαι ότι δεν έχει παραπέρα και ίσως και να μην έχει νόημα να του δίνεις αξία, έρχεται και ξεπερνά τον εαυτό του. Είναι και αυτοί που λένε ότι «Δίκιο έχει, αλλά το εκφράζει με λάθος τρόπο». Το πρόβλημα είναι ότι και δίκιο δεν έχει και εκφράζει την άποψη του με τρόπο χυδαίο και προσβλητικό.

Αυτός, όμως, είναι ο Παύλος Πολάκης. Δεν προσποιείται ο άνθρωπος ότι είναι κάτι διαφορετικό, τάχα μου δήθεν ένα κράμα Ούλοφ Πάλμε, Φρανσουά Μιτεράν και Γκέρχαρντ Σρέντερ. Ο εκφραστής της στροφής προς τη σοσιαλδημοκρατία. Και αν έχω ακούσει ότι ο Πολάκης κάνει έξαλλο πολλές φορές τον Αλέξη Τσίπρα με τον τρόπο που εκφράζεται και φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση άμυνας. Οι διαρροές αυτές, όμως, είναι άνευ νοήματος, κενές περιεχομένου, από τη στιγμή που το ύφος και το περιεχόμενο της έκφρασης του πρώην υπουργού δεν αλλάζουν.

Και από την άλλη, γιατί να αλλάξουν; Ευτυχώς που υπάρχει και ο Παύλος Πολάκης που με τον μπρούτο τρόπο του θυμίζει τα όρια της στροφής στη σοσιαλδημοκρατία. Χώρια, δε, που αναρτήσεις σαν και αυτές βοηθούν πολύ, μα πάρα πολύ, στην απάντηση του φιλολογικού ερωτήματος που ξεκίνησε να πλανάται πάνω από την πολιτική σφαίρα ως προς το «Τι θα γινόταν αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Παύλος Πολάκης, λοιπόν, είναι αυτός που είναι. Δεν θα αλλάξει. Όσο μένει ακλονητος, αυτό κάτι σημαίνει. Ότι ικανοποιεί ένα κοινό; Ότι απηχεί την ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι κάποιος πρέπει να κάνει και τη βρώμικη δουλειά; Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Και τον Πολάκη στη βιτρίνα και τη στροφή στη σοσιαλδημοκρατία και το κέντρο.