Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η λίστα με τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι» και που έδωσε στην δημοσιότητα η ΝΔ, είναι «μαγειρεμένη». Δεν μπορώ, ειλικρινά, να φανταστώ πόσο χειρότερη μπορεί να είναι στην πραγματικότητα. Γιατί η λίστα που ήδη δημοσιεύτηκε φωνάζει «σκάνδαλο» από μίλια μακριά και πρόκειται για ένα σκάνδαλο που χωρίς πειστικές εξηγήσεις θα φέρει το ονοματεπώνυμο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η λογική με την οποία μοιράστηκαν τα χρήματα είναι απόλυτα ξεκάθαρη και τελείως εξοργιστική. Η πανδημία του κορονοϊού αποτέλεσε για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό μια καλή ευκαιρία για να ενισχύσει τα «γαλάζια media». Μια ευκαιρία για να «ξεχρεώσει γραμμάτια», να μοιράσει δωράκια (με λεφτά του ελληνικού λαού) σε όσους τον στηρίζουν.

Μπορεί οι πολίτες αυτής της χώρας να συνεχίσουν να καμαρώνουν πως βρίσκονται στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, αυτή η δημοκρατία όμως καταλύεται κι ακόμη χειρότερα, εξαγοράζεται και μάλιστα με τα χρήματα του ίδιου του λαού. Δεν είναι δυνατόν όχι απλώς να ελέγχεις, αλλά να αγοράζεις την ενημέρωση με κρατικά χρήματα, διότι αυτό έκανε η Ν.Δ. με τα χρήματα που μοίρασε στα μέσα.

Και πρόκειται τελικά για τη «λίστα Πέτσα». Η πρόκειται για τη λίστα του Κυριάκου Μητσοτάκη που άλλωστε εμφανίζεται ως ο νέος... Μωϋσής; Τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που δεν ασκούν την παραμικρή κριτική στην κυβέρνηση και... λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Έλληνα πρωθυπουργό γέμισαν τα ταμεία τους δυσανάλογα με την απήχησή τους. Κι αν στην τηλεόραση υπήρξε μια αξιολόγηση και τα κανάλια έλαβαν ποσά ανάλογα με την θεαματικότητα τους, ποια ήταν τα κριτήρια για τα ραδιόφωνα και τις ιστοσελίδες; Το μοναδικό κριτήριο φαίνεται πως ήταν η .... αγάπη τους για την κυβέρνηση. Όσο πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία, τόσο μεγαλύτερο το «δωράκι».

Υπήρξαν φυσικά κι άλλα «ωραία». Ιστοσελίδες που δεν υπάρχουν ή δημιουργήθηκαν μία εβδομάδα πριν και ραδιόφωνα που έπαψαν να λειτουργούν από το 2017 εμφανίζονται στη λίστα, αφού πήραν χρήματα από την καμπάνια. Διοργανώθηκε δηλαδή κι εκτελέστηκε ένα κανονικό «πάρτυ», με κρατικό χρήμα που όπως φαίνεται στη Νέα Δημοκρατία έχουν μάθει να το διαχειρίζονται σαν να είναι περιουσία που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους.

Είναι σοκαριστικό πως εν μέσω πανδημίας κι ενώ η χώρα βρίσκονταν μπροστά σε μια ακόμη μεγάλη οικονομική κρίση, με την αγορά και τους εργαζόμενους να αισθάνονται ανασφάλεια κι αγωνία για την επόμενη μέρα, η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει τα κρατικά χρήματα για να ικανοποιήσει τα φιλικά media που τον «λιβανίζουν». Και η ευθύνη αποκλειστικά είναι του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα πρέπει να μας πει ποιος αποφάσισε και πριμοδότησε με αισχρό τελικά τρόπο τα «γαλάζια παιδιά».

Υ.Γ: Πάω στοίχημα πως στα βραδινά δελτία ειδήσεων πρώτο θέμα θα είναι τα 3 εκατ. ευρω του Καλογρίτσα. Γιατί το ζήτημα είναι να πείσουμε απλά τους πολίτες πως και οι άλλοι κάνουν τα ίδια...