Ο Αριστείδης Φλώρος ήταν τελικά πολύ φλώρος. Απορώ πως ένας τύπος σαν κι αυτόν έκανε τόσο χαζές και εξόφθαλμα παράνομες κινήσεις σαν την πλαστογράφηση ιατρικών πιστοποιητικών, που θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν με μια πολύ απλή έρευνα διοικητικού τύπου. Απορώ επίσης πως δεν έκατσε στ’ αυγά του με τις πρώτες αντιδράσεις, αλλά προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις και εξώδικα. Τελικά ήταν λιγότερο έξυπνος και καταφερτζής απ’ όσο φαινόταν.

Απορώ όμως και με τα ους κυβερνητικούς, που δεν φαίνεται να εγκαταλείπουν τον αγώνα να πλήξουν τον πυρήνα του περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακόμα κι όταν τα στοιχεία που επιστρατεύουν είναι για κλάματα. Εντάξει, αντιλαμβάνομαι ότι το πολιτικό παιχνίδι είναι αδίστακτο, αλλά τουλάχιστον ας υπάρχει μια αληθοφάνεια στον τρόπο που παίζεται, αλλιώς είναι και αναποτελεσματικό βρε αδερφέ. Δεν επιτελεί καν τον σκοπό του.

Μέχρι τώρα, πίσω από κάθε κακό τούτης της χώρας ήταν η Μαρέβα. Τώρα μπήκε στο στόχαστρο και ο Δημητριάδης, ανιψιός του Κυριάκου. Σώνει και καλά να τον βγάλουν συνένοχο του Φλώρου για την αποφυλάκιση του, ενώ ακόμα κι οι πέτρες ξέρουν ότι ήταν ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του, κοντολογίς ένας απ’ αυτούς που τον έχωσαν μέσα με την μαρτυρία τους. Ψιλά γράμματα.

Και μόνο το γεγονός ότι δούλεψε ως δικηγόρος της Energa πριν οκτώ χρόνια, τότε δηλαδή που η εταιρεία ήταν μια καθ’ όλα νόμιμη μεγάλη εταιρεία, αρκεί για τους κυβερνητικούς. Τι κι αν στην συνέχεια ο άνθρωπος παραιτήθηκε με εξώδικο, τι κι αν βοήθησε τον ανακριτή να φυλακίσει τον Φλώρο, αυτά ξεχνιούνται και μένει το βασικό στοιχείο της λάσπης: Δούλεψες για τον Φλώρο, είσαι κι εσύ απατεώνας. Σα να λέμε πως όλοι οι παλιοί συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που σήμερα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον Κοτσακά ως την Ξενογιαννακοπούλου, είναι αυταπόδεικτα κλέφτες σαν το πρώην αφεντικό τους.

Ναι, αλλά το 2010 του ‘φτιαξε και δυο offshore εταιρείες, επιμένει το Μαξίμου. Και το λένε σα να είναι παράνομες οι offshore. Ξέρουν βέβαια οι κυβερνητικοί ότι κάθε μέρα φτιάχνονται δεκάδες καινούριες offshoreκαι ότι ένας νομικός σύμβουλος δεν μπορεί να αρνηθεί στον πελάτη του μια καθ’ όλα νόμιμη ενέργεια. Καθένας σε τούτη τη χώρα που έχει offshore λόγω οικονομικών συναλλαγών με το εξωτερικό, δεν είναι Φλώρος. Εκεί που παίζεται το παιχνίδι της παρανομίας είναι στην διαχείριση αυτών των εξωχώριων εταιρειών. Οι δικηγόροι που φτιάχνουν μια τέτοια εταιρεία που προορίζεται για παράνομες δραστηριότητες, συνήθως μπαίνουν και διαχειριστές τους. Τότε πράγματι γνωρίζουν τι συμβαίνει μ’ αυτές, τι ποσά μπαίνουν και από πού. Ο Δημητριάδης ήταν διαχειριστής των offshore του Φλώρου; Όχι. Τους τις έφτιαξε και δεν ξανασχολήθηκε μ’ αυτές.

Κοντολογίς, αν θέλουν να κάνουν σκληρό παιχνίδι από το Μαξίμου, ας πατήσουν πάνω σε κάτι υπαρκτό. Αλλιώς η λάσπη δεν αποδίδει παρά μόνο προς στιγμήν. Δεν αντιλέγω να ξεσκονιστούν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες και αν τους βρουν να παρανομούν να τους τσακίσουν. Αλλά όχι ο κατήγορος να βρεθεί και κατηγορούμενος. Ας μην ξεχνούν επίσης ότι μόλις αποφυλακίστηκε ο Φλώρος, ο πρώτος που τουίταρε οργισμένα ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας κορυφαία πολιτική σημασία στο γεγονός. Υποθέτω πως αν ο ανιψιός του ήταν συνεργάτης του αποφυλακισμένου, κάπως αλλιώς θα αντιδρούσε…