Ο Πάνος Καμμένος  τα έβαλε χθες με τους... «μακεδονοκλάστες» του κόμματός του αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το γεγονός πως τούς προσέφερε  υπουργικούς θώκους και τους έκανε τζάμπα μάγκες! Wow που θα' λεγε και ο Γιάνης του Μόγλη... Μια στιγμή όμως... 
Τα καμπανάκια  που ακούστηκαν από την ηγεσία των Ανελιτών δεν ήταν τα πρώτα. Ήρθαν ως συνέχεια άλλων  που ενδεχομένως να ήχησαν και πιο δυνατά διαπερνώντας ακόμη και με την μορφή ψιθύρων  τους καλά μονωμένους τοίχους του υπουργικού συμβουλίου. 

Με δυσκολία κανείς θα μπορούσε να φανταστεί ότι «τζάμπα μάγκας» είναι η Έλενα Κουντουρά που ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση στο Μακεδονικό. Μήπως η αναφορά ήταν πρωτίστως για τον Τέρενς Κουίκ; Ίσως. Αν δεχτεί κανείς την από μεταφορά τοποθέτησή του στο υπουργικό πως και ο ίδιος ο Π. Καμμένος δεν θα ήθελε να έχει ως υπουργός Άμυνας κάποιον υφυπουργό που να ασκεί άλλη πολιτική στον τομέα ευθύνης του.

Τώρα, αυτό το «καλό ταξίδι» του προέδρου των ΑΝΕΛ ίσως και να διασαφηνίζει τα πράγματα. Ο Π. Καμμένος μόνο αφελής δεν είναι. Ενδεχομένως και να πιστεύει ότι η στάση ορισμένων από τους υπουργούς του προϊδεάζει για την κάθοδό τους από το τρένο. Διότι τα τρένα ως γνωστόν έχουν πολλούς επιβάτες που ορίζουν την στάση και τον προορισμό. Η συμφωνία που έκανε πάντως με τον πρωθυπουργό επιστρέφοντας από την Ουάσιγκτον έχει δύο σκέλη: Οι ΑΝΕΛ δεν ρίχνουν την κυβέρνηση και το Μαξίμου δεν αναζητεί άλλους συμμάχους.

Η τήρηση αυτής της συμφωνίας είναι προφανές ότι ξεκινά και τελειώνει στον ίδιο τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Στα σκάρτα τέσσερα χρόνια της κυβερνητικής συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ελάχιστες οι φορές που έδωσε το μεγάλο κόμμα τροφή για παρεξηγήσεις. Κατά κάποιο τρόπο ο κ. Καμμένος έχει στα χέρια του και το μαχαίρι και το πεπόνι. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα διεκδικήσει την εκ νέου είσοδο του κόμματός του στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις είναι ζόρικες αλλά διαψεύστηκαν για τους ΑΝΕΛ και στις προηγούμενες εκλογές. Ο δρόμος τους για την Βουλή σαφώς και δεν είναι μία απλή υπόθεση. Όμως ένας από τους παράγοντες που θα καθορίσει την πορεία τους είναι και η συνέπεια. Συνέπεια στις θέσεις, στην γραμμή, στις συμφωνίες. Γιατί όπως λέει και ο ίδιος «Εδώ είναι Βαλκάνια»...