Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, για τις αιτήσεις αναστολής των ποινών της Ηριάννας και του Περικλή, προκάλεσε την... έκρηξη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του λαλίστατου αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Στο πλευρό της μέχρι το τέλος» δήλωσε το κυβερνών κόμμα, που έχει πλέον εγκολπώσει όλες τις ΠΑΣΟΚικές τακτικές εμπνεύσεως Λαλιώτη, εν προκειμένω το σοφό «άλλο η κυβέρνηση, άλλο το κόμμα». Όπως το 2003, όταν η κυβέρνηση Σημίτη συμμετείχε δίνοντας γη και ύδωρ στους Αμερικανούς για την εισβολή στο Ιράκ, αλλά η νεολαία του κόμματος συμμετείχε στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια.

Ήρθε και ο λάβρος Πολάκης, να ανακαλύψει «σχέδιο τμήματος της Δικαιοσύνης» και να ξιφουλκήσει κατά του εισαγγελέα που εισηγήθηκε την απόρριψη των αιτήσεων, θυμίζοντας παλιότερες υποθέσεις. Ο πυρήνας του συγκεκριμένου επιχειρήματος, μοιάζει με εκείνον που χρησιμοποιούσε ο προ του 2015 ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δηλαδή οι «Σαμαροβενιζέλοι» ήταν τυλιγμένοι σε μια κόλλα χαρτί από τους δανειστές που τους κρατούσαν με τα σκάνδαλα όπως εκείνο της Siemens. 

Προϊόντος του χρόνου, ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν επρόκειτο για αισχίστου είδους λαϊκισμό, θα κατάλαβαν ακόμα και στην Κουμουνδούρου, πως είναι η ίδια η πολιτική τους που τους εγκλωβίζει στο μνημονιακό πλαίσιο. Οι δικαστές δεν δικάζουν με βάση την ιδιοσυγκρασία τους, αλλά με βάση το νομικό πλαίσιο. Το αν αξίζει ή όχι εμπιστοσύνης η Δικαιοσύνη, είναι λίγο πολύ δεδομένο και οι συγκρίσεις που γίνονται για το ποιοι παραμένουν έγκλειστοι και ποιοι απολαμβάνουν την ελευθερία τους, μόνο άδικες δεν είναι. 

Το νομικό πλαίσιο όμως είναι αυτό που επιτρέπει, αν όχι αβαντάρει, την κατάφωρη αδικία. Χρειάζεται πολλά κιλά θράσος λοιπόν για να γυρνάς στα τηλεοπτικά παράθυρα ως κυβερνητικό στέλεχος ή να δίνεις μάχη χαρακωμάτων στο... facebook ρίχνοντας την ευθύνη της απόφασης στους δικαστές (που έχουν), χωρίς να βγάζεις άχνα για τα «εργαλεία» που τους έχεις παραδώσει και διατηρείς ανέπαφα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ρελάνς στο επίπεδο των δικαιωμάτων, για να καταφέρει να βγάλει από πάνω του το στίγμα της πιο μνημονιακής - αντιμνημονιακής κυβέρνησης. Και θα το κάνει αυτό ακόμα και αν χρειαστεί να φέρει στη βουλή νομοσχέδιο για το δικαίωμα του... Πασχάλη Τερζή να γυρνά στο σπίτι του χαράματα.

Θα ακούσουμε πολλά ακόμα για δικαστές, το σύστημα που πολεμά τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ που ιεραρχεί τα δικαιώματα. Μια λέξη δεν θα ακούσετε από τα κυβερνητικά στελέχη. Τρομονόμος. Είναι αυτός, που ακόμα και όταν δικαιωθεί -γιατί πιθανότατα θα δικαιωθεί- η Ηριάννα, έχοντας χάσει όμως χρόνο πολύτιμο που κανείς δεν θα της δώσει πίσω (τα είπε καλύτερα ο συνάδελφος Κώστας Κετσιετζής, χθες), θα δημιουργήσει 1-2, πολλές ακόμα Ηριάννες.

Ιδού ή Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν για τους βουλευτές όπως ο κ. Καραγιαννίδης και τους υπουργούς, όπως ο κ. Πολάκης που βγήκαν από τα ρούχα τους με την απόφαση. Ας φέρουν την κατάργηση έστω πτυχών του τρομονόμου και πλειοψηφία να την ψηφίσει στη Βουλή, θα βρεθεί. Τολμούν ή το «blame game» με τους δικαστές στην πλάτη μιας ξεκάθαρα αθώας κοπέλας, βολεύει περισσότερο;