Οι δηλώσεις Αλιβιζάτου ενέχουν άλλωστε υψηλό συμβολισμό, από τη στιγμή που πρόκειται για τον άνθρωπο στην πλάτη του οποίου στήθηκε όλο το εγχείρημα της ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς, ενώ του πιστώνεται και η συμμετοχή του Γιώργου Καμίνη αλλά και του Σταύρου Θεοδωράκη στις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας. Πρόκειται άλλωστε και για τον άνθρωπο που τόσο το ποτάμι όπως και η  Δημοκρατική Συμπαράταξη πρότειναν για πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως αντίπαλο στην επιλογή που υποστηρίχθηκε από Ν.Δ. και ΣυΡιζΑ, του σημερινού προέδρου, Προκόπη Παυλόπουλο.

Και ενώ αρκετοί ήταν αυτή που μίλησαν για πιθανό το φλερτ Αλιβιζάτου με τον ΣυΡιζΑ, καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στο Reader ότι σενάριο προσέγγισης, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει. Είναι όμως σαφές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει το προσκλητήριο προς τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς έπειτα και από την χθεσινή συνάντηση που οργάνωσε η Λούκα Κατσέλη με τη συμμετοχή του επικεφαλής τον ευρωσοσιαλιστών, στο ευρκοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν. Στην εκδήλωση των Ευρωσοσιαλιστών βρέθηκε πάντως η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, που είχε μία σύντομη συζήτηση με τον Πάνο Σκουρλέτη, ενώ ομιλητής ήταν και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 

Η παρουσία πάντως του Μίλτου Κύρκου στην ίδια εκδήλωση γέννησε ερωτηματικά για το εάν ο ευρωβουλευτής του ποταμιού θα μπορούσε να συζητήσει την ενδεχόμενη κάθοδο του με το ψηφοδέλτιο του ΣυΡιζΑ. Ο ίδιος πάντως έχει αποκλείσει κατηγορηματικα αυτό το ενδεχόμενο, δηλώνοντας πως θα κατέβει κανονικά με το Ποτάμι στις ευρωεκλογές της 26 Μαΐου.