Πόσο πιο αντιπαθητικός μπορεί να γίνει ένας «Μαχητής»; Στην περίπτωση του Μάριου Ιωαννίδη… δεν πάει πιο πολύ.

Κυρίως μετά την προβολή του επεισοδίου της Κυριακής στο οποίο ο Γιώργος Αγγελόπουλος κατάφερε μέσα σε μία ώρα να «τελειώσει» μια και καλή την αντίπαλη ομάδα. Και κυριολεκτούμε. Γιατί πράγματι, η ομάδα των «Μαχητών» ολοκλήρωσε τον κύκλο της εχθές. Από απόψε, ο καθένας θα αγωνίζεται για τον εαυτό του, γεγονός που δικαίως κάνει πολλούς να ανησυχούν.

Η εν λόγω εξέλιξη, όμως, έχει ένα βασικό θετικό: Θα πέσουν οι μάσκες. Στην περίπτωση του Μάριου Ιωαννίδη, βέβαια, δε μιλάμε ακριβώς για «μάσκα» καθώς τις αντιλήψεις και τα «πιστεύω» του τα έχει σε ανύποπτο χρόνο εκφράσει κατά τη διάρκεια παραμονής του στο Survivor. Από τον «κώλον τον τόσον» της Λάουρας μέχρι τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο απευθύνθηκε στη Σάρα εντός παιχνιδιού, το πώς βλέπει και αντιμετωπίζει τις γυναίκες είναι ξεκάθαρο.

Με ατάκες του στυλ «άρχισε το σόου» -την οποία χρησιμοποίησε μόλις η Λάουρα ζήτησε να δει τον γιατρό κατά τη διάρκεια αγωνίσματος-, έχει καταφέρει πολλάκις να γίνει αντιπαθής στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Πλέον και σε μεγάλο ποσοστό τηλεθεατών, ανεξάρτητα από το ποια από τις δύο ομάδες εκείνοι υποστηρίζουν.

Γυρνάμε λοιπόν στο χθεσινό αγώνισμα. Ένας εναντίον τεσσάρων. Ο Μάριος φρόντισε να πανηγυρίσει σε κάθε νίκη της ομάδας του με τρόπο προκλητικό και απόλυτα φτηνό κυρίως αν σκεφτούμε πως απέναντί του είχε έναν μόλις παίκτη: Τον Ντάνο. Και η απαράδεκτη συμπεριφορά συνεχίστηκε.

Η ατάκα του «δώσ’ του μία να φύγει» την οποία ξεστόμισε στον Γιάννη Σπαλιάρα αναφερόμενος φυσικά στον Αγγελόπουλο, σχολιάστηκε όσο καμία στο Twitter ενώ το κερασάκι στου τούρτα του… θεσπέσιου χαρακτήρα του εγωκεντρικού Κύπριου ήρθε με τη χειρονομία που έκανε θέλοντας να χλευάσει τον Ντάνο για το γεγονός πως πριν από κάθε αγώνισμα έκανε τον σταυρό του. Γιατί –βλέπετε- ο Μάριος είναι ο πιο αψεγάδιαστος χαρακτήρας του Survivor και είναι σε θέση να κρίνει και να κοροϊδεύει τον οποιονδήποτε στο παιχνίδι. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει.

Μέρος των φανατικών του Survivor, πάντως, έχει άλλη άποψη. Μια άποψη που διαμορφώθηκε τόσο από τις ρατσιστικές αναρτήσεις του Μάριου στα social media πριν μπει στο παιχνίδι επιβίωσης όσο και από την απαράδεκτη στάση του εντός Survivor. Και να σκεφτεί κανείς πως το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού κοινού στο άκουσμα της φράσης «ο πιο αντιπαθητικός παίκτης του Survivor» φέρνει στο μυαλό του την εικόνα του Στέλιου Χανταμπάκη. Μέγα λάθος. Όχι γιατί ο πρώην πανελίστας κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα που οι τηλεθεατές είχαν σχηματίσει για εκείνον, μα διότι ο Μάριος αποδεικνύεται πολύ χειρότερός του.

Σχολιάζει, είναι αγενής, προκλητικός και μονίμως κάποιον κοροϊδεύει. Είναι, όμως, καλός αγωνιστικά. Επιπλέον, το γεγονός πως κατάγεται από την Κύπρο τον εντάσσει αυτόματα στα φαβορί για τη νίκη. Πέρα, όμως, από το αγωνιστικό κομμάτι, αξίζει ένας χαρακτήρας σαν τον Μάριο τη νίκη; Κυρίως όταν έχει απέναντί του τον Γιώργο Αγγελόπουλο;

Η απάντηση η προφανής. Την ώρα που καθ’ όλη τη διάρκεια του αγωνίσματος, η ομάδα των «Μαχητών» πανηγύριζε την κάθε της νίκη έναντι του Ντάνου (και ναι, το γεγονός ότι πανηγύριζε μια τέτοια είδους νίκη ήταν το λιγότερο αστείο!), ο Αγγελόπουλος παρέδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας και έδειξε πώς είναι να νιώθει κανείς πραγματικός νικητής.

Φτάνοντας πρώτος (και ολομόναχος) στις 10 νίκες, κράτησε χαμηλούς τους τόνους και αρκέστηκε σε ένα «Ναι!» και μια αγκαλιά στην Ευρυδίκη.

Και να πεις ότι δεν είχε λόγο να πανηγυρίσει; 10 – 6 ήταν αυτό.

Όσο για τα πρόσωπα των μαχητών; Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…