Το Mega ήταν ένα κανάλι-σύμβολο. Ήταν η εικόνα και η ομοίωση της Ελλάδας της ευμάρειας. Με τα προτερήματα και τα ελαττώματα της, με το μεγαλείο και τον επαρχιωτισμό της, με την απερισκεψία και την μεγαλοσύνη της.  Αφού λοιπόν αυτή Ελλάδα εξαφανίστηκε, ήταν αναμενόμενο να εκπνεύσει και το σύμβολο της. Η αναζήτηση των φυσικών και ηθικών αυτουργών της προχθεσινής χαριστικής βολής (μέσω της μη-κατάθεσης φακέλου για αδειοδότηση), μπορεί να καταλήξει σε κυνήγι μαγισσών δίχως νόημα. Όλοι μαζί το έκλεισαν το Mega, αν είναι αυτό που ρωτάτε. 

Ποιοι όλοι; Μα η κυβέρνηση, οι μέτοχοι του καναλιού, τα διευθυντικά στελέχη που διορίζονταν από τους μετόχους και ένα πολιτικά ακραίο μέρος της κοινής γνώμης που –παραπλανημένο μέσα στο αντιμνημονιακό του μένος- το μίσησε με όλη του την ψυχή. Αυτοί το έκλεισαν το Mega.  Γύρω απ’ αυτόν τον σταθμό (που συνεχίζει ακόμα και σήμερα στις ποιοτικές έρευνες να βγαίνει νούμερο ένα ‘’αγαπημένο κανάλι’’ στο σύνολο των τηλεθεατών) παίχτηκαν τόσο θηριώδη πολιτικά, οικονομικά και προσωπικά παιχνίδια, πάνω του διασταυρώθηκαν  τέτοιας έντασης πυρά, που ήταν λογικά αδύνατο να τα αντέξει ένα τηλεοπτικό κέλυφος. Μ’ όλη την θλίψη και την οργή που επισύρει αυτή μου η διαπίστωση στους συναδέλφους που μένουν άνεργοι, κατά την ταπεινή μου γνώμη η κατάρρευση του Mega ήταν νομοτελειακή.

Ξέρω ότι το δημοσιογραφικά kinky θα ήταν να γράψω για τον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη, τον Βαρδινογιάννη, τον Αλέξη, τον Παππά, τον Μαρινάκη, τον Ιβάν, για να αναφερθώ μόνο στους σημερινούς κι όχι στους παλιότερους όπως τον κύριο Κίτσο ή τον κύριο Χρήστο. Δεν μπορώ να το κάνω και δεν θέλω. Δεν επιθυμώ να χτίσω καριέρα ως κατήγορος ενός συστήματος μέσα στο οποίο δούλεψα, δίχως να πουλήσω την ψυχή μου κι όσοι θέλουν ας το πιστέψουν αυτό. Άλλωστε, γνωρίζω πρόσωπα, γνωρίζω πράγματα, αλλά αυτά δεν είναι ούτε δέκα μέσα στα δέκα χιλιάδες που συνέβησαν. Παρά την αξία που προσωπικά αποδίδω σε όσα έζησα, δεν παύουν να είναι ένα ελάχιστο υποσύνολο όσων, συγκεντρωμένα, θα συνέθεταν επαρκώς το παζλ του Mega. Θα είχε τελικώς μια αξία η συγγραφή ενός μεγάλου, πολύ μεγάλου βιβλίου για την υπόθεση Mega. Δεν θα το κάνω εγώ για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι ότι δεν με παίρνει. Είμαι σαφής;