Εντάξει. Αποκάλεσε ο αντιπρόεδρος α' της Νέας Δημοκρατίας τον Νίκο Κοτζιά "δειλό ανθρωπάκι". Από μόνο του είναι πλεονασμός. Διότι για να είναι διαπιστωτικά κάποιος "ανθρωπάκι" σημαίνει ότι φέρει τα χαρακτηριστικά ενός άτολμου, δειλού και ενδεχομένως και υποταγμένου προσώπου. Στον πρώην υπουργό των Εξωτερικών μπορεί να κολλήσει κανείς -εάν θέλει να κάνει τον αυστηρό- διάφορους χαρακτηρισμούς.

Αλλά για δειλία, έλλειψη ειδικού βάρους ή για περιορισμένης εμβέλειας προσωπικότητα δύσκολα μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει. 

Ουσιαστικά ο κ. Γεωργιάδης με την φραστική αυτή επίθεση προς τον κ. Κοτζιά επιθυμεί να τον προκαλέσει. Να τον προκαλέσει να μιλήσει, να τα "χώσει" στον υπουργό Άμυνας και γιατί όχι, να δημοσιοποιήσει και την 9σέλιδη επιστολή παραίτησης. Να πέσει δηλαδή στην παγίδα να ανοίξει ξανά το θέμα της αντιπαράθεσης με τον Π. Καμμένο προκαλώντας βλάβη στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Να συντηρήσει την ενδοκυβερνητική κρίση φέρνοντας στην επιφάνεια νέα στοιχεία. Αυτή είναι άλλωστε και η συνολική πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας. Αφού είδε ότι ο φάκελος "Μάτι" δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς διεγείρει μία οξυμμένη κατάσταση για να αντλήσει πολιτικά οφέλη. Σ’ αυτό αποσκοπεί και η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το προσφυγικό που ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή. Στοίχημα πως η συζήτηση θα φθάσει και στην σύγκρουση των δύο Κ. 

Κανείς δεν θέλει να μπει αυτήν την στιγμή στην συζήτηση για το ποιος είχε δίκιο ή άδικο στην κόντρα που οδήγησε τον πρώην υπουργό των Εξωτερικών εκτός. Όμως και το μοντέλο της εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε και η απόφασή του να παραιτηθεί και η βούλησή του να μην θαφτούν οι περίφημες καταγγελίες Καμμένου μόνο έναν δειλό άνθρωπο δεν δείχνουν. Οι χαρακτηρισμοί του γαλάζιου αντιπροέδρου μπορούν να ερμηνευθούν και ως μία αμηχανία εν όψει της δημοσιοποίησης του πορίσματος για την υγεία.