Επιτέλους έκλεισε το Μέγκα. Η κυβέρνηση έδωσε καίριο χτύπημα  στην διαπλοκή. Ηλίου φαεινότερο.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τελικά οι μέτοχοι έκλεισαν το Μέγκα. Δεν ενδιαφέρθηκαν να βάλουν τα χρήματα που χρειάζονταν για να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό για τις άδειες. Βλέπετε, αντίθετα από ό,τι θεωρείται αυτονόητο, όσοι έχουν οικονομική ισχύ δεν χρειάζεται να έχουν στην κατοχή τους μέσα ενημέρωσης για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Με αυτή την έννοια πρόκειται για μια νίκη της κυβέρνησης άνευ περιεχομένου. Που έδειξε ωστόσο ως ποιο βαθμό είναι έτοιμη να στραμπουλήξει τους θεσμούς και να χρησιμοποιήσει την κυβερνητική ισχύ για να οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία έναν σταθμό που τον είχε αναγάγει στο σύμβολο της διαπλοκής. Φυσικά πριν αλέκτωρ φωνήσαι, έχει βρει τον καινούργιο της εχθρό. Ο λαϊκισμός βλέπετε έχει ανάγκη από εχθρούς.

Το κλείσιμο του Μέγκα ωστόσο αποτελεί σίγουρα και ένα τέλος εποχής. Ανεξάρτητα από πολιτικές ή αισθητικές προτιμήσεις, το Μέγκα ήταν για πολλά χρόνια ο κατ εξοχήν τηλεοπτικός σταθμός ταυτισμένος με την ενημέρωση και με την παραγωγή ελληνικού ψυχαγωγικού  προγράμματος. Η πραγματικότητα της αγοράς είναι πια αμφίβολο αν μπορεί να συντηρήσει τηλεοπτικούς σταθμούς με αυτόν τον χαρακτήρα. Η πολιτική της κυβέρνηση ήταν να προσπαθήσει με δόλια μέσα να περιορίσει τον αριθμό των αδειών βάζοντας επιπλέον ως προϋπόθεση την καταβολή ενός ιδιαίτερα υψηλού τιμήματος αντί να φορολογήσει τα κέρδη.

Έτσι χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε στην παραγωγή ελληνικού προγράμματος χάνονται μόνο και μόνο για να μπορεί ο κ. Παππάς να υπερηφανεύεται ότι έβαλε τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν. Στην πραγματικότητα πληρώνουν οι τηλεθεατές.

Με τηλεοπτικούς σταθμούς σε μόνιμη οικονομική καχεξία ούτε η ανεξάρτητη ενημέρωση υπηρετείται, ούτε βέβαια μπορούν οι τηλεθεατές να απολαμβάνουν τηλεοπτικό πρόγραμμα υψηλής ποιότητας.