Η Μυρσίνη Λοϊζου έχει καταφέρει να γίνει το «πρόσωπο των Ευρωεκλογών» πριν ακόμα ξεκινήσει καλά καλά η συζήτηση για τις ευρωεκλογές. Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης της Μυρσίνης Λοΐζου μετά τις αντιδράσεις

Η υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ έγινε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το όνομα της, το κεντρικό θέμα συζήτησης.

Αρχικά η συζήτηση επικεντρώθηκε σε διάφορες θέσεις που η κυρία Λοϊζου είχε εκθέσει στα social media. Οι θέσεις της αυτές σαφώς και σήκωναν πολλή κουβέντα. «Τα θύματα του Ξηρού να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη» έγραφε μεταξύ άλλων η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φυσικά ποτέ δεν απολογήθηκε, δεν προσπάθησε καν να δώσει μια εξήγηση γι' αυτό που είχε γράψει. «Όλοι στα social γράφουμε μια κοτσάνα» είπε σε μια συνέντευξη κι αυτό ήταν όλο.

Το κυβερνών κόμμα επέλεξε να... σφυρίξει αδιάφορα και να αγνοήσει το θέμα. Τι είχε γράψει κάποτε στο twitter αντιμετωπίστηκε ως ένα «ασήμαντο» θέμα, το οποίο πίστεψαν πως με τον καιρό θα ξεχαστεί.

Η κυρία Λοϊζου στην συνέχεια δέχθηκε κριτική σχετικά με την προϋπηρεσία της. Ή για να είμαστε πιο ακριβής με την έλλειψη οποιασδήποτε προϋπηρεσίας, σε οποιαδήποτε δουλειά.

Η ίδια αρνήθηκε πως αυτό ισχύει, δήλωσε πως έχει τελειώσει γραφίστρια, πως σχεδίαζε εξώφυλλα δίσκων και αφίσες, αλλά έγινε μαμά και έτσι αποσύρθηκε. Θα αναρωτιέστε φυσικά αν αυτό είναι αρκετό για να μας εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή, πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν προβληματίστηκαν.

Μάλιστα η «απάντηση» στα ερωτήματα για την καταλληλότητα της ήταν μια... σέλφι με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δυο τους, είναι δεδομένο πως έδειχναν πολύ ικανοποιημένοι με την συνεργασία. Αυτή η σέλφι είναι πιθανότατα και ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αγνοήσει και το γεγονός ότι η υποψήφια του έχει καταδικαστεί πως εξαπατούσε για χρόνια το δημόσιο. Γνωρίζουν πολύ καλά στο κυβερνών κόμμα πως αυτή η σέλφι είναι «ήττα» και φυσικά προσπαθούν να βρουν τρόπο να τη διαχειριστούν. Έκαναν γκάφα ολκής με τη συγκεκριμένη υποψήφια και κρατούν στάση...πέρα βρέχει, παρά να παραδεχτούν το λάθος τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το ΣΥΡΙΖΑ πέρα από την παραδοχή της ήττας. Όσο επιμένουν να στηρίζουν την κυρία Λοϊζου, όσο επιμένουν να κάνουν το άσπρο-μαύρο, τόσο και πέφτουν στα μάτια των ψηφοφόρων.

Ίσως το πάθημα να γίνει μάθημα και την επόμενη φορά που θα σκεφτούν κάποιον υποψήφιο να υπολογίσουν και κάτι περισσότερο από το όνομα του. Ίσως το αν έχει τις προϋποθέσεις και τις ικανότητες να προσφέρει στη χώρα, για παράδειγμα. Δύσκολα θα αποτελέσει αυτό προτεραιότητα, το ξέρουμε, αλλά ίσως να μπορούσαν τουλάχιστον να το συνυπολογίσουν.

Όσο για τη Μυρσίνη Λοϊζου αυτή η κωμωδία, είναι φανερό πως πρέπει να σταματήσει. Θα έπρεπε η υποψηφιότητα της να αποσυρθεί... χθες και από τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν μια μεγάλη συγγνώμη. Δεν μπορεί όλα τα πράγματα να τα αντιμετωπίζουν ως «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για να διαχειριστούμε την επικοινωνιακή ήττα».

Ας πούνε «συγγνώμη» κι ας χρησιμοποιηθεί η σέλφι του Αλέξη ως καμβάς για δεκάδες memes των πολιτικών αντιπάλων. Τα λάθη έχουν συνέπειες. Η επιλογή της Λοϊζου ήταν τεράστιο σφάλμα και στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσουν.