Θεωρητικώς η αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλείται για την έναρξη της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Ασχέτως όμως του αντικειμένου, πάντα η ομιλία του πρωθυπουργού ενώπιον των βουλευτών του παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον. Διότι δίνει τον τόνο για το επόμενο διάστημα. Και όχι μόνο για την Προεδρική εκλογή ή τον διακριτό ρόλο κράτους και εκκλησίας, κυρίαρχα θέματα για μία αναθεωρητική διαδικασία. Για την οικονομία, τις συντάξεις, το κοινωνικό πακέτο της ΔΕΘ, την υπόθεση Παπαντωνίου και την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

Η συνεδρίαση έρχεται σε μία περίεργη χρονική συγκυρία για την κυβέρνηση. Η σύγκρουση Κοτζιά/Καμμένου προκαλεί μετασεισμικές δονήσεις που κρατούν το Μαξίμου σε επιφυλακή, όπως τους επιστήμονες η μετασεισμική δραστηριότητα στην Ζάκυνθο.  

Αποχαιρετώντας το υπουργείο του από τα socail media ο Κοτζιάς είχε δανειστεί τον στίχο του ποιητή: "Βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος". Και μετά ήρθαν οι δηλώσεις για τον Σόρος και υπαινιγμοί πως ο κυβερνητικός εταίρος ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση χρηματοδοτήθηκε από τον επιχειρηματία. Οι κυβερνητικές διαψεύσεις και οι αντιπολιτευτικοί αλαλαγμοί είναι γνωστά. Η λέξη "σπόρος" και η λέξη "Σόρος" είναι τόσο άσχετες, παρ' όλο που τις χωρίζει ένα Π. Κι όλα αυτά δημιουργούν παρανοήσεις. Η παραίτηση του (πρώην) υπουργού των Εξωτερικών από μόνη της τροφοδότησε την αντιπολίτευση με εργαλεία πίεσης προς το Μαξίμου. Το ίδιο και η παρότρυνση "δώστε την επιστολή παραίτησης στην δημοσιότητα". Ομοίως και η συζήτηση για τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου. 

Ο κ. Κοτζιάς είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ενδεχομένως θα είναι παρών στην συνεδρίαση της. Εκεί θα μπορούσε να δώσει διευκρινίσεις στους συμπολιτευόμενους βουλευτές για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Κάπως έτσι το θέμα θα μπορούσε να θεωρηθεί και λήξαν.