Σημαντική απειλή για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αποτελούν, όπως προειδοποιεί η UEFA, η πειρατεία αθλητικών μεταδόσεων και οι παράνομες εκπομπές μερικών από τους κορυφαίους αγώνες της προηγούμενης σεζόν, συμπεριλαμβανομένου και του φετινού τελικού του πρωταθλήματος του Champions League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Συγκεκριμένα, «η UEFA καταδικάζει σθεναρά όλες τις μη εξουσιοδοτημένες εκπομπές και την παράνομη μετάδοση αθλητικού περιεχομένου», ήταν το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου    .

Ειδικότερα, η UEFA δήλωσε πως γνώριζε ότι η BeoutQ, με έδρα τη Σαουδική Αραβία, είχε διανείμει παράνομα το Champions League και το Europa League τις σεζόν 2017-2018, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Champions League στο Κίεβο στις 26 Μαΐου. 

Όπως σημειώνει η UEFA, η BeoutQ δεν έχει λάβει καθόλου δικαιώματα ώστε να μεταδώσει οποιοδήποτε από τα αθλητικά γεγονότα.

Αυτή η καταδικαστική δήλωση της UEFA έρχεται σε συνέχεια παρόμοιας δήλωσης της FIFA, η οποία έχει παρακολουθήσει, αρκετούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου να έχουν γίνει αντικείμενο πειρατικής εκμετάλλευσης. Επίσης, σε ανάλογες καταγγελίες έχει προβεί και η Telemundo της NBC-Universal, κάνοντας λόγο για σημαντικές απώλειες από την κλοπή πολύ ακριβού τηλεοπτικού περιεχομένου.