Αποφασισμένος να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως δεν γίνονται ανεκτά φαινόμενα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε μετά το τέλος της συνάντησης στην ΕΠΟ ο Γιώργος Βασιλειάδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα δεν θα γίνει Κολομβία».

H συνάντηση των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου στα γραφεία της ΕΠΟ αναφορικά με την αποχή των διαιτητών, τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου και τη συνέχιση της Super League ολοκληρώθηκε, βγάζοντας όπως φαίνεται «λευκό καπνό» για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης.

Μετά το τέλος της, ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για όσα ειπώθηκαν, αξιολόγησε πως οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στον Τζήλο βρίσκονται «σε καλό δρόμο», ενώ έφερε ως αντιπαράδειγμα την Κολομβία, σχετικά με την ανομία που δεν θα επιτρέψει η πολιτεία να απλωθεί γύρω από το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου:

Για το αν βρέθηκε λύση: «Έγινε μια συζήτηση γενικότερου περιεχομένου, πέρα από την επίθεση Τζήλου. Οι διαιτητές θα συσκεφθούν και θα πουν τις αποφάσεις».

Για το αν πήραν εγγυήσεις: «Εξαρτάται τι εννοούμε με τον όρο εγγυήσεις. Δόθηκαν κάποιες αποσαφηνίσεις για το τι έχει ο καθένας και τι μπορεί να κάνει. Έχω την αισχύνη, επειδή υπήρξε καλό κλήμα, λύθηκαν και κάποιες παρεξηγήσεις, νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο και όλοι μας διατρανώσαμε την εμπιστοσύνη μας στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας».

Για το τι ζήτησαν οι διαιτητές: «Το πιο σημαντικό είναι οι δηλώσεις και πως αντιμετωπίζονται. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Αυτό που ζήτησαν είναι να πέσουν οι τόνοι. Υπάρχει ένα θέμα με τον Τύπο. Ο,τι καταλήγει στα γραφεία μου δεν τα δημοσιοποιούμε, δεν έχει νόημα. Περιμένουμε τη δικαιοσύνη. Είμαστε ως πολιτεία έτοιμοι να συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο μας ζητηθεί. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε θετικοί σε οτιδήποτε προς το θετικό. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα για να κατακτήσουμε την κανονικότητα»

Για το τι θα συμβεί στο επόμενο κρούσμα όπως αυτό του Τζήλου: «Δεν είναι το πρόβλημα μόνο ο ξυλοδαρμός του Τζήλου. Έχουμε φαινόμενα Ασβεστά. Πρέπει να βρεθούν στο ακροατήριο κάποιοι ένοχοι. Έχω την αίσθηση, ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να δείξουμε σε όλους ότι σ' αυτήν την χώρα υπάρχουν κανόνες και δεν θα γίνουμε Κολομβία».

Πηγή: gazzetta.gr