Μεγαλώνουν οι φόβοι πως το νέο απόκτημα της Κάρντιφ, Εμιλιάνο Σάλα, επέβαινε στο αγνοούμενο αεροσκάφος, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πάνω από τη Μάγχη.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες ώρες της Τρίτης, οι υπηρεσίες διάσωσης ανέφεραν ότι ένα μικρό αεροπλάνο που ταξίδευε από τη Νάντη της Γαλλίας στο Κάρντιφ της Ουαλίας εξαφανίστηκε κοντά στο νησί Άλντερνεϊ.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ανέφερε πως δέχτηκε ενημέρωση από τις γαλλικές αρχές ότι ο 28χρονος Αργεντινός ποδοσφαιριστής ήταν μεταξύ των επιβαινόντων στο αεροσκάφος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Κάρντιφ δήλωσε: «Ανησυχούμε πολύ εξαιτίας των τελευταίων ειδήσεων ότι ένα μικρό αεροπλάνο έχασε επαφή πάνω από το κανάλι της Μάγχης, χθες βράδυ».

«Περιμένουμε επιβεβαίωση προτού να είμαστε σε θέση να πούμε οτιδήποτε περαιτέρω. Είμαστε πολύ ανήσυχοι αναφορικά με την ασφάλεια του Εμιλιάνο Σάλα», συνέχισε ο πρόεδρος του ουαλικού συλλόγου.

Σύμφωνα με τις αρχές, στο αεροσκάφος τύπου Piper Malibu πιστεύεται ότι επέβαιναν 2 άτομα και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας το βράδυ της Δευτέρας.

Να σημειώσουμε ότι έκτοτε έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφος και τη διάσωση των επιβαινόντων, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάτι νεότερο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Σάλα, καθώς δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Κάρντιφ έως την Τρίτη, πέταξε με το μικρό αεροσκάφος μέχρι τη Νάντη, προκειμένου να διευθετήσεις προσωπικές υποθέσεις εκεί και να αποχαιρετήσει τους φίλους και συμπαίκτες του.

Η πιο πρόσφατη ανάρτηση του Σάλα στο twitter παρουσιάζει τον Αργεντινό άσο, που έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Κάρντιφ (αποκτήθηκε έναντι 17 εκατ. ευρώ), να αποχαιρετά τους παλιούς του συμπαίκτες.