«Δεν πίστευα στην ασφάλεια. Νόμιζα ότι είμαι άτρωτος. Εγώ είμαι το ζωντανό παράδειγμα της έλλειψης ασφάλειας. Και συνέβη το ατύχημα» αναφέρει ο Τσαπατάκης, σε σποτ για την ασφάλεια που απαιτείται στα θαλάσσια σπορ.

«Η ασφάλεια είναι παντού. Στο πως οδηγείς, στο πως κολυμπάς, στο πως, που και με ποιος κάνεις θαλάσσια σπορ. Σε όλα. Η ασφάλεια είναι η αγάπη για τον εαυτό σου, για τους άλλους, για τη ζωή», λέει ο Τσαπατάκης.

Ήταν το 2006 όταν σε ηλικία 18 ετών ο Αντώνης Τσαπατάκης έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε και τραυματίστηκε σοβαρά. Έκτοτε ζει με παραπληγία αλλά δε το έβαλε ποτέ κάτω. 

«Να είμαι εγώ το τελευταίο θύμα της έλλειψης ασφάλειας. Θέλω από παράδειγμα προς αποφυγή να γίνω παράδειγμα προς μίμηση . Να με θυμούνται για το πώς μετέτρεψα το λάθος σε σωστό», τονίζει ο Παραολυμπιονίκης.  

«Γιατί αποδέχτηκα το μάθημα της ζωής. Ανέλαβα τις ευθύνες μου και προχώρησα μπροστά. Έπεσα… και πάλι στην πισίνα και στάθηκα ξανά όρθιος. Είμαι όρθιος γιατί η ψυχή μου είναι όρθια και προχωράει», εξηγεί ο Αντώνης Τσαπατάκης. 

Ο Αντώνης Τσαπατάκης είναι μέλος της εθνικής ομάδας ατόμων με αναπηρία στο άθλημα της κολύμβησης, έχει κατακτήσει πανελλήνια και παγκόσμια ρεκόρ.

Βίντεο: neakriti.gr