Εντυπωσιακό ήταν το άλμα του Έλληνα αθλητή, που με την έκτη προσπάθεια έφτασε στα 8.32 και στο χρυσό μετάλλιο στους αγώνες στο Γκέβλε της Σουηδίας! Με τον τρόπο αυτό επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, κάνοντας μάλιστα το δεύτερο μεγαλύτερο άλμα στην καριέρα του.

Παράλληλα ο Τεντόγλου έπιασε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και «κλείδωσε» τη συμμετοχή του στο Τόκιο σε έναν χρόνο από σήμερα!

Ξεκιννώντας τον αγώνα με 8,22 μ., ο Έλληνας αθλητής συνέχισε με άκυρο άλμα, ενώ στη συνέχεια πέτυχε κατά σειρά 8,05 μ., 8,20 μ. και 8,25 μ. Στο τέλος με 8,32 μ., που είναι η τρίτη επίδοση της καριέρας του, κατέκτησε την κορυφή, πανηγυρίζοντας το 23ο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία του θεσμού. 

Αυτή είναι η τρίτη σημαντική επιτυχία του σε διεθνές επίπεδο, μετά τα χρυσά μετάλλια στην κατηγορία ανδρών στο Βερολίνο και τη Γλασκώβη, καθώς και ένα ακόμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 στο Γκροσέτο το 2017. Στη Γερμανία μάλιστα αναδείχθηκε ως ο νεότερος πρωταθλητής Ευρώπης στίβου στην ιστορία, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό στο άλμα εις μήκος σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Πηγή: gazzetta.gr