Το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα είναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας μέσα στο 2019. 

Είναι το μοναδικό μέλος της ελληνικής αποστολής που έφτασε έως την πηγή και ήπιε νερό και μόνο χαρούμενη μπορεί να είναι. Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε μετά από την επιτυχία της και είπε αυτά που θα έλεγε μια τόσο μεγάλη αθλήτρια: 

«Δεν γίνεται να μην είμαι χαρούμενη με αυτό το μετάλλιο. Κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο, σε έναν δύσκολο αγώνα υψηλού επιπέδου κάνοντας φετινό ρεκόρ. Στον σημερινό αγώνα δεν αισθανόμουν όσο καλά αισθανόμουν στον προκριματικό. Παρόλα αυτά έκανα αυτό που έπρεπε, ξεπέρασα τον εαυτό μου, ενώ είχα πολύ καλή τρίτη προσπάθεια στα 4,95 μέτρα. Σήμερα η Σιντόροβα και η Μόρις ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και κατάφεραν να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα». 

Η Στεφανίδη θα παραμείνει στην Ντόχα, αφού έχει μπροστά της μία ακόμη αναμέτρηση, τις εκλογές στην επιτροπή αθλητών της IAAF, στην οποία είναι υποψήφια και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες εκλογής, αφού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην κοινότητα του στίβου, παγκόσμιως και με πολλές επιτυχίες.

Η απονομή των μεταλλίων στις αθλήτριες του επί κοντώ θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρα. Η πρωταθλήτρια μας θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 13.05. 

Πηγή: www.gazzetta.gr